ahoj corvusi, soucasny stav veci se ma zatim tak, ze se chystame v sobotu promerit signal na N. namesti a podolske ulici. zatim to totiz vypada ze pro nas nejpriznivejsi ap ant nejede nonstop. dalsi mozny nody jsou na smichove cca 2,2km coz uz je asi dost daleko, resp. nejbliz je deu, ale nejsem si jist jestli pripojuje.
pak zbyva vyrobit anteny a zbastlit hardware a mohli bysme zacit zkouset.
vsechno je otevrene, cim vic nas bude, tim lepe. mej se carLo
Zdar Podoláci,
bydlím také v Podolské hned u Vltavy - naproti Tobaco baru a jsem pod střechou se skvělým výhledem na Strahov, Smíchov a Barrandov. Node Terasa. Rád bych se také podílel na připojení. Četl jsem, že měříte signál-nebo měřili ste ho včera. Peke mi také slíbil asi před třemi dny přeměření, ale neozval se. Napište jak měření dopadlo a zda by to šlo ho přeměřit i u mne? Myslím, že bychom se mohli připojit přes DEU. Mám tam přímý výhled a vzdálenost je 1600m ode mne. S dobrou anténou by to neměl být problém. DEU připojuje i Bohnice a to je 9km a jde to. Ozvěte se co nejdříve-už nechci platit ty nekřes?anský peníze za ISDN připojení.
Wifi zdar Martin - 777 210 469
Po shlédnutí foto z webu And jsem zjistil, že mám také přímý výhled na node AND, ale jestli nejede nonstop, tak to nemá význam. Nejlíp dle mého názoru vypadá DEU. Sdělte mi své názory a nápady.
Zatím M.I.
zdravim pritomne, v sobotu jsme se s Pekem bohuzel nepotkali, takze z mereni signalu seslo. zbastlil jsem ale antenu z plechovky od parku a zjistil jsem, ze pres den ant vubec nevysilal. rozjel to az k veceru. kdy jsem byl schopen zachytit 13% signal jeho ap. na smichov se mi nepodarilo vubec dostrelit, je to asi dany tou antenou, ktera neni moc idealni(pocitam tak max 6dBm), kdyby bylo neco silnejsiho ty hodnoty by byly verohodnejsi.
zkusim zjistit od anta jak to vypada s jeho vysilanim, ale zatim bysme asi opravdu meli smerovat spis na smichov.
carLo
nemyslim, ze je dobry napad chtit od nich promerit signal, co vim tak na mejly odpovida tak jednou za mesic, takze bych radsi spolehal na selfmade. ale zkus to, uvidime.
carLo
Zdravím Podoláky,
po dnešním celkem úspěšném nočním měření signálu jsme zase o kus blíže připojení v Podolí a můj optimismus vzrůstá. Je před námi ještě kus práce, ale vypadá to nadějně. Věřím, že je v Podolí (konkrétně kolem Podolské ulice) více zájemců o připojení. Ozvěte se, čím více nás bude tím lépe a tím levněji. Uvažujeme i o zřízení přípojného bodu, ale vše záleží na dalších jednáních a hlevně na počtu zájemců v této oblasti.
Zatím zdar a levnému netu zvláš?.
Martin
Ahoj,
mel bych takovy navrh mozna by se mohla dat k deuovi jeste jedna sitovka a smerovka do podoli a do APcka v podoli taky smerovku, protoze ten signal je fakt chabej podle me
coby 10 minut cerstve registrovany uzivatel jsem zachytil vyzvu Podolaku a tak hlasim, ze bych mel taky zajem o pripojeni a spolupraci. Bydlim v Podolske u Dvoreckeho namesti v patem patre hned pod strechou, s balkonem. Ozvete se nejlepe mailem, posleze doladime po telefonu, o vikendech mam telefonovani u Oskara zdarma. Predem varuji, ze nejsem pocitacovy silenec a tak na me musite srozumitelne.