vaw
Newbie
|
K tomu, co již zde p. ing. Novák řekl, jen pár praktických příhod z natáčení.
V ALCOMĚ, diky hlavně produkci spojů pro licencovaná pásma ať již pro domácí trh či pro export se provádělo vícero kompetních homologací našich spojů s notifikovanými osobami či zkušebnami. Homologovalo se vše, počínaje od EMC, datových rozhraní atd. atd. až po radiové parametry celého spoje dle příslušných norem toho či onoho státu. Zařízení muselo tyto normy splňovat a jako výstup těcho měření existují mnohostránkové certifikované protokoly s výsledky měření, které se musí předkládat, protože necertifikované zařízení se z mnoha logických a jasných důvodů nesmí do lincencovaných pásem nasazovat u nás i v cizině.
Jen na okraj -i již dnes historické spoje AL10D byly takto plně od TESTCOMu homologovány a certifikovány podle těchto "přísných" norem, než došlo zde ke změně legislativy.
Co se týče již výše zmíněných norem ČSN ETSI EN 301 751, tak bez hlubšího studia jsem přesvědčen o tom, že odtud budou určitě vést odkazy na další specializované přidružené normy, včetně již zmíněné ETSI 302 217- 2 -2 na masky vysílaného spektra atd.. Specifické výjimky pro 10GHZ zde p. ing. Novák zmínil.
V ALCOMĚ se ovšem podle a na splnění těchto norem vyvíjí a vyrábějí spoje pro pásmo 10GHz již od začátku, takže já v tom nevidím nic rozporuplného ani objevného, obdobně podle mě postupuje i většina seriózních výrobců.
Abych se vrátil k problému jádra pudla, který celou diskusi vyvolal - dokud nebude předložen "směroplatný" nebo podobný důkaz, já celou věc považuji za "Řev malomocných" a pochybuji, že se tím někdo bude dál zabývat a ztrácet čas, obzvlášť když na počátku všeho je rozplizlý obrázek z Promaxe pocházející z jistého žvanivého zdroje...
Vojta, vývoj ALCOMA.
P.S. :" Řev malomocných" viz Študáci a kantoři
Naposledy upravil vaw 10.06.2009 v 15:13
|