2dulik: Na kolika vzorcich CM9 jsi to testoval? Neni problem s rusenim zpusobeny spis spatnym odstinenim samotne karty a fyzickou blizkosti jineho zdroje?
Z čistě laického hlediska se při zátěži dá docela hezky poznat rozdíl mezi 10 zařízeními na AP s CM9 a na AP s R52. Doporučuju vyzkoušet jak se chová latence a propustnost. Na AP byl použitý nějaký silnější RB, na klientech RDAA-81 a nějaké RB s různými kartami.
Ja teda moc nevim jak moc znas 2204 ale kdykoliv jsem tu sragoru mel v ruce tak to byla katastrofa. Seka se to, firmware je prisernej, Realtekacka wifina vevnitr je proste realtekacka wifina (to mluvi samo za sebe), casto se stava ze to proste odmitne prenaset pakety vetsi nez 548byte (ping -s ...), takze akorat letej do kose...
Misto realtekovejch smejdu davam lidem airky s atherosem a to je uplne jiny kafe. A i kdyz jsem CM9 nijak profesionalne nemeril, jede nam na nich spousta spoju a ze by to byl takovej smejd co rikas bych si teda neodvazil tvrdit. Misto kydani hnoje bys mel rict ktera miniPCI karticka je podle tebe nejkvalitnejsi.
A jestli vis kde v cechach koupit Atherosku do miniPCI-express slotu dej vedet, tisic lidi po nich touzi do notesu.
Hmm, ale ani ted jsi nenapsal co je lepsi nez oblibena a siroce pouzivana karta CM9. Asi zacneme paterni spoje stavet na CCWA-2204 ve 2.4Ghz, treba nas to spasi :-)
O link na atherosovou mPCIe bych te poprosil. I4 me moc nezajima, tam nechodim. Koukal jsem na aspu, ipmedii, alzu, czc, nikde nic...
V jednom mam v1.4.1.P.eng2. Tam byvy problem ze kdyz se resne APcko nebo neco, tak vsechny ostatni krabicky (6x WRT a jedna airka) se sami pripojej. Tahle 2204 se musi vytahnout ze zasuvky. I kdyz posledni dobou je to zdase lepsi, uz jsem tam dlouho nebyl, mozna jsem tam nastavil watchdog nebo to tahaj ze zasuvky sami.
Druha 2204 ma v1.4.7.P. To ma problem ze od klienta (krabka v rezimu bridge) si nepingnu ven s paketama vetsima nez nejakych 580byte. Takovou uz jsem jednu mel. 2204 letela do kose, misto ni sla airka a clovek volal radosti cely bez sebe jak mu to najednou krasne funguje.
2204 mi do site lezou s lidmi co jdou od jinych siti. Nekdy je encham pokud to nezlobi, jindy se to snazim vyhazet, jsou s tim jen problemy.
Obecne pouzivame WRTcka, coz je sioce temer stejny HW ale se stokrat lepsim firmwarem a posledni dobou co nejvice airky. Tak kvalita atherosu je tam proaste znat.