Ta nová mapa je asi docela dobrá, ale asi docela potrvá, než si na ní zvyknu - vizuálně, i ovládáním. (Ale toto je v IT obvyklé, že probíhá neustálá inovace, která znehodnocuje léty nabyté dovnodnosti a zkušenosti senior userů prakticky čehokoliv :-) takže je marné si stěžovat).
Není mi jasné filtrování non-backbone spojů. Zdá se, že non-backbone spoje jsou vidět jen v největším přiblížení, nebo se mýlím ? (jestli se to tu už řešilo, omlouvám se, nečetl jsem všechno)
Dále mi chybí možnost vypnout kolečka nodů a ponechat jen spoje (to je obvyklý režim, který jsem používal při plánování spojů).
A jako vyslovený bug se mi jeví, že non-backbone spoj (5 Ghz) je schopen překrýt backbone spoj (FSO) - toto dost mate, nešlo by vynutit pořadí překreslování nejdřív non-backbone spoje, a pak teprve backbone ?
Ale pořád je tu asi možnost používat read-only starou mapu, pro prohlížení aktuálních dat, že jo... tak co.
Po dodělání pár věcí bude mapa ultramegasuperhustá, zatím je jenom skvělá :-)
Mohl byste někdo vymazat všechny body v mé oblasti vlastníka monty4479? Jsou ve stavu Zastaralé (což se nedivím), ale nejsou vidět a co je možná ještě horší, nemůžu je změnit ... Náš předseda si kdysi hrál a teď to překáží :-)
Přidám pár prvních nápadů:
1) možnost nějakého popisu, prostě obecných keců okolo bodu. a zobrazovat nějakým tooltipem, nebo podobně při najetí myší.
2) kliknutí na spoj by mohlo být aktivní, stejně jako u bodů.
3) uvítal bych funkci "seznam mých bodů"
4) název bodu by nemusel být unikátní sám o sobě, ale společně s údajem Síť. Názvy délky "nejvyssivysilac.khnet.info" to akorát znepřehledňují :-) Nebo alespoň ten suffix nezobrazovat.
5) a úplně geniální by byla možnost přiřadit bodům několik údajů "anténa", společně s vyzařovacím úhlem, azimutem a dosahem v metrech. A samozřejmě mít možnost tu výseč zobrazit na mapě.
6) pokud jsem mapperem v nějaké oblasti, mohl bych mít právo přiřadit mappera někomu jinému v rámci mé oblasti.
Abych nevypadal jako rypák - díky za to, co tam je teď. Je to použitelné, je to prima. Pár jsem toho vyzkoušel a nic nevyhovalo a do komerce jít je nereálné. A použít API googlu nebo seznamu mě napadlo, ale nikdy jsem k tomu nedostal sílu ...