Zdravim teď jsem si koupil tenhle RB 150 a koukam na vaše ne moc pozitivní hodnocení potřeboval bych routovat 8Mb ADSLko samozřejmě s omezováním rychlosti, dohromady je připojených asi 20 Pc
jakou teda doporučujete nejvíc verzi ?
díky
Potreboval bych to strcit do bedny kde se mi rozboha backbone na dalsi uzly, prichozi tok cca 8 - 10 MBit rozshapovat na cca 4 x 2Mbit, routing pevne bez NATu.. IMHO by to mohlo stihat, zkousel nekdo neco takovyho?
skrz jednu tece do 3 smeru okolo 10mbit, dalsi 3 jsou u zakosu doma kvuli IPv6, protoze jsem zatim nenasel zadnej router pro domaci pouziti co umi IPv6 a je za ozumnou cenu. (Asusy a WRTcka neresim, protoe jejich cena je srovnatelna prave s RB-450, navic stejne se do toho musi nakejt jinej firmware a i tak to neumi to co mikrotik)
tak uvazuju o RB450G případně jsem uvažoval ještě o desce Intel s dvoujádrovym procákem ATOM, jak je na tom tahle deska s podporou mikrotiku ? (cena by byla asi o licenci dražší, ale pokud by byl o dost lepší výkon...)
taky se ptam proto, protože se tu docela řešila jejich špatná podpora, ale myslim, že s novějším mikrotikem by se mělo dost zlepšit...
ty mas jako hlavni gw tuhle linou mrchu ? kolik tam mas proboha lidi ? dva .. tri ? a jeste bez pravidel ?? ... me staci, ze kdyz se do toho prihlasim ma to 70% na procaku .... sem to hodil do skrine a nezabyval se tim vubec ..... na hlavni gw rozhodne rozumne pc ...
- development
- freenet, education
ale no tak, RB450 je dost výkoná i na 20 lidí a cca tak 20Mbit takže tu muže klidně použít. Pro jistotu jestli chce, tak ať koupí RB450G a nemusí řešit PC.