Za podrobnější manuál se taky přimlouvám a pokud je, tak dík za odkaz na něj:-) Rád bych využil potrenciál Promethea, ale když já nevím na co tam ty volby vůbec jsou:-) Hodily by se nějaké typické konfigurace a FAQ.
Bol by problem doplnit do konfiguraku promethea moznost nadefinovat si vlastnu triedu s urcitymi parametrami? Napr. classid, rate, ceil a prio? Dala by sa potom vyuzit ako napr. kos pre downloaderov a vyuzivali by ju externe skripty. Viem ze si to mozem robit rucne, aj to tak robim, ale bolo by to elegantnejsie, keby to vygeneroval samotny prometheus.
Co sa tyka manualu... Ked som zacinal s prometheom, tiez mi nebolo jasne, co ktora volba znamena. Pochopil som to az potom, ked som si nastudoval co-to o HTB atd. Najlepsie by bolo asi nejake webove rozhranie pre konfiguraciu z roszirenymi moznostami, ako napr. online zasiahnut a aplikovat znizenie - zvysenie rychlosti pre konkretnu IP, pozerat si graficke statistiky jednotlivych uzivatelov za urcite obdobie, samotni uzivatelia by si mohli pozriet, ci su dnes limitovani a pod.
subnety to tam proste bude chtit dodelat, to je pravda. ale mozna by to melo vyznam i tak, ze subnet by proste znamenal, ze sam VYGENERUJE pravidla pro jednotliva IPcka, a ne ze bude vsechno agregovany. tzn. praci si ty lidi usetrej, ale neztrati se prehled o monitoringu provozu pro jednotliva IP.
Zdravim, zajimala by me funkcnost keyword-magic-fixed-limit, ktery bych chtel nastavit na hodnotu nekde kolem 10mb za jedno spusteni promethea a z nejakeho duvodu mi to generuje pri hodnote "10" limit 10000GB. Bohuzel c<<1 pro mne neni tak pruhledny abych si odpovidajici konverzi nasel a upravil. Dekuji za vsechny rady
pokud by fixed-limit opraven rekneme do tydne tak by zrejme financni podpora byla take mozna ( nemyslim to nejak egoisticky, nicmene musel bych asi hledat jine reseni) :(
ok... beztoho plánuju nový release tento týden, a toto je detail... u nás zbylé linky s FUPem mají nakonec fixní limit všechny stejný, tak to můžu klidně otestovat u nás.