zdravim,
jsem s touto "hračkou spokojen" přišel jsem na problém kdy v režimu bridge routuje. příkladně :
10.x.x.1 - gtw
10.x.x.111 - moje pc
10.x.x.217 - AP - ubnt
10.x.x.216 - klient - ubnt - to problémové
10.x.x.3 - neco zapojene za ubnt klientem
10.x.Y.X - sit zapojena za ubnt klientem
zapojeno v tomto poradiza sebou
kdyz z jakehokoliv stroje(trebas me pc 111) chci jit na cokoliv zapojene za ubnt klientem tak se nedostanu protoze ubnt klient vse vraci zpet na branu a ta to haze na nej. todle po par rebootech prestalo a dostal jsem se vsude. jenze nove je zapojena sit Y.x za tim ubnt klientem(ktery je opravdu v rezimu bridge) ale nedostanu se tam pac ubnt se opet pta gtw ktera vi ze dana sit je zapojena za tim ubnt a vraci packet. co s tim??? pomoooc.
ano, routuje, sám to necháápu ale routuje, viz tracert:
Výpis trasy k 10.x.2.3 s nejvýše 30 směrováními
1 2 ms 2 ms 2 ms 10x.2.216
2 6 ms 6 ms 5 ms 10.x.2.3
pokud bych chtěl do jiného segmentu udělá to
Výpis trasy k 10.x.5.3 s nejvýše 30 směrováními
1 2 ms 2 ms 2 ms 10.193.2.216
2 6 ms 6 ms 5 ms 10.193.2.1
3 2 ms 2 ms 2 ms 10.193.2.216
4 6 ms 6 ms 5 ms 10.193.2.1
5 2 ms 2 ms 2 ms 10.193.2.216
6 6 ms 6 ms 5 ms 10.193.2.1
....
prostě buď jsem blázen já nebo ten přístroj, když ho vyměnim za cokoliv jiného tak to jede jak má, ale to nechci, mne se totiž jinak zamlouvá
Dulezity bylo, ze od HW AP az po router to bylo v jednom sbunetu vse v bridgi, vcetne clenu pripojenych na to AP a zapojenych do switche-prvni co melo routovat byl pochopitelne ten router, kde byla brana taky GW pro cely ten subnet.
Vypis traceroute byl pak:
UBNT PS5(Station)
Router
a to dalsi
Zdalo se tedy, ze to zkratka routuje, ackoliv to byl bridge a klient.
Mozna to bude mit neco spolecnyho s tim, ze na linuxu se mi do bridge taky nepodaril dal atheros v client modu aby to chodilo, proto typuju, ze to takhle nejak obchazeli chlapci z UBNT..
Kazdopadne jsem problem nemel duvod resit do doby, nez jsem potreboval opravdu transparentni spoj, kterej propusti to co do nej poslu a neresi s tim sam o sobe nic dal (rekl bych ze to resis ted vicemene taky, ale asi z jinejch duvodu).
No a na to pomohlo to ciste hodit do WDS a problem ustal.
Mam to ted Access Point WDS a Station WDS a uz ho nezajima, co za pakety tam posilam.
Takze jestli jsem problem pochopil spravne, tak tohle by mohlo byt reseni.
pochopils to na výbornou.
přesně toto to dělá. vše jeden subnet ale ubnt prostě data lezoucí přez něj přeposílá. řešení bych viděl v doplnění routovací tabulky, ale bohužel www rozhraní to nemá a telnet je uzavřen.
Nevite nahodou nekdo, jak prepsat manualne z konzole konfigurak v AirOS?
Potrebuju rucne zeditovat jeden soubor, ale po kazdym bootu pak nabehne ten puvodni.. :(
tak změna - nalezl jsem tlačítko pro zapnutí přístupu přes telnet
tedy doplněna routovací tabulka a problém vyřešen - nyní se dostanu i do jiné subnetu zapojeného za ubnt klientem.
u WDSka jsem se bál snížení propustnosti
to VitisEK : díky, natrklo mne to po tvé otázce jak zeditovat soubor
VitisEK: jestě ne, ale určitě je tam prostor který se po rebootu nemaže, který by šel využít - podobně jak v 1120tce
Dade_Marfi: Díky, toto mne uklidnilo, mohu v případě nenálezu toho prostoru mohu wds nasadit
tom712: ano máš pravdu a funguje to
postup - vytvoření souboru : echo "route add blah blah" > /etc/persistent/rc.poststart
přes vi "blah blah" v daném souboru přepsáno na požadovanou routu , tedy něco jako -net 192.168.80.0 netmask 255.255.255.0 gw 10.3.3.2
opuštení vi
zadání příkazu cfgmtd -w -p /etc/
naběhne ukládání do paměti
po rebootu, ať www či telnet routa zůstává. jedině elektrický reset nevyzkoušen, k zařízení se mi nechce lézt