Víceméně není důvod se jakkoliv tajit s tím, že ze série "velkých spojů" která je nyní ve výrobě bychom rádi odebrali 2 kusy. Láďovy podmínky jsou pro nás víceméně přijatelné, a logické je, že bychom to rádi dávali na střechu někdy v létě (no.. ještě bychom si rádi počkali, jak bude ten nový model zvládat vedra přes 30 stupňů.. mrazy pod 10 stupňů i sněžení přečkal tak, že jsme o něm nevěděli).
Takže Láďo, pokud si na tu sérii hodláš dělat nějaký "pořadník", tak asi takhle... 2 kusy letos... ale pokud by první byl až v červenci, tak nás to spíše uklidní (nebo prostě aby předtím několik dnů bylo fakt vedro, a ten první kus to prokazatelně vydržel.. to může být i v červnu...)
ok, chlazení asi věřím, ostatně s takovouhle nádhernou externí stříškou jsme uchladili i ty starší plastové typy (akorát "stínítko" jsme vyrobili plastové, a pochopitelně z materiálu, který během jednoho roku kombinace ultrafialového záření a mrazu rozložilo na zkřehlé cucky :-) ale to je normálka, první wifi anténu za oknem jsem měl zase přidělanou na kusu klacku, který jsem ulomil v parku.. já jsem spíš programátor, no :-)
horší problém je, že dnes poprvé jsem zaregistroval přesně tak řídkou mlhu, že ten spoj se nerozpojil, ale začal packetlossit. naštěstí jsem vzhůru, takže jsem ho shodil, a takhle v sobotu dopoledne ta 5 Ghz záloha více než stíhá (ale i tak tam teče 6-7 Mbps). problém je, že si na to rozhodně musíme sednout a nakonfat, aby se ten spoj právě při takovéhle síle signálu shodil sám, čemuž ale brání to, že pořád nemáme ten monitoring síly signálu, který jsem teda doufal, že nějak už dávno bude.. :-( ale jak s tím nebyly žádné problémy...
každopádně by bylo dobré, kdyby ten treshold pro automatické rozpojení spoje byl přednastavený na nějaké hodnotě, aby to vůbec nepřecházelo do PL .. resp. možná že se na 10 Mbps by to jelo, že jo... to jsem nezkoušel, zatím.
Libore, nemohl bys sem pastnout ten tvuj skript ktery shazuje link / prepina na zalohu? Myslim ze to mas hotovy, at se lidi inspirujou, jestli teda nemas na to nejaky kopypravo...