Ja mam k tomu propojeni v Sitelu technickou. Na tohle je treba sehnat nejake stabilni misto, tedy nejlepe pronajem racku/casti primo od Sitelu, protoze ty kabelove pripojky nejsou zdarma a pretahovat treba 20 pripojek se prodrazi..
Neříkal jsem nikdy, že má být "všechno zdarma" - pouze že si každý své náklady hradí sám a na propojení se složí. Je to jasná aliance malých hráčů proti velkým.
Zkuste si oba ty vase prispevky znova precist a vybrat z nich to co dava smysl. On kazdy z Vas ma vzdy ten svuj kousek pravdy, ale pritom zaroven 100% neochotu se navzajem respektovat.
Me ten xChaosuv plan neprijde zas tak zla myslenka, jen mi tam chybi finalni pridana hodnota.
Ten jeho radoby konkurencni uzel muze klidne vytvorit pod hlavickou o.s. nebo z.s.p.o. a aplikovat zcasti principy NFX. Tj. spolecne si zaplatit kus mista v Sitelu a poridit vlastni switch nebo i neco chytrejsiho. V ramci svoji vlastni neziskovky se podeli o naklady a je jen jejich vec kolik je to bude stat. Ve finale pak mohou podobne jako CZF Praha vstoupit do NFX jako jeden jediny clen a platit tech 5000Kc/mesicne prispevku spolecne.
Tim si jednak udelaji docela fajn peering podle svych predstav a detskych snu a jednak budeme moci vesele routovat mezi nima a clenama NFX po libosti.
Me se libi, ze danny se k tomu stavi hodne pozitivne. Je to proste dalsi CZF aktivita ktera pomuze topologii pokud se to nezvrta a kdyz se tyhle uzly nakonec navzajem pospojujou, tak budeme vitezove vsichni.