Muzes mi prosimte sem poslat vypis z /proc/interrupts z tech routeru na obou stranach Crusaderu, pripadne az k elses? Teda po ceste, no...
Jde mi o to videt jestli tam muze byt problem.
Muzes pridat i /proc/cpuinfo a pripadne lspci -v
No to je sakra dobrá zpráva... protože Láďa tvrdí, že mu crusader jede i na 1km, a popravdě, pokud by to bylo bez větších výpadků a problémů, tak by nám sériově vyráběné 100 Mbps crusadery nasazené na většině našich tras (které jsou většinou do toho 1km) umožnilo upgradnout daleko víc spojů, než třeba 10 Ghz technologie.
BTW, už se těším, až budeme pomocí OSPF dělat "crusaderová kolečka" (tzn. 2 crusader uplinky na klíčová místa... ale každý po jiné trase :-)
Zakladni pravidlo zni: kdyz to funguje, tak na to nesahej.
Myslim ze toho je treba se drzet. Mne jde ciste o vyzkum vlivu externich vlivu na vykon linky, protoze kdyz se dozvim co a jak kdo ma nastavene tak na to muzu upozornit v manualu.
CO se tyce sdilenych interruptu, tak v Linuxu je podpora pro IOAPIC, ten umi namapovat preruseni na 16-31, ale nevim jestli i na jednoprocesorove masine nebo jen na viceprocesorove. IOAPIC umi mapovat preruseni, to co je na jednom i druhem PCI slotu to same preruseni umi naroutovat na jine IRQ.
Na druhe masine kde je dual XEON C2D mi vypisuje v /proc/interrupts misto XT-PIC IO-APIC a interrupty jdou az do 23.
Proto je mozna v budoucnu zajimava volba pouzivat ty vicejadrove procesory, jsou levne a mohou obsluovat preruseni zatimco jedno se obsluhuje. Snizuje to pak latence.
Hlavni vsak je, ze to funguje a kdyz to funguje, tak na to nesahej.
APIC je i u jednoprocesorovych masin, ale az u tech novejsich. Casy kdy se to zacalo masove rozsirovat byly nekdy kolem athlon/duron 1Ghz a cipsetu KT266A. Na vsech nasich routerech co jsou vetsinou cipset BX a cpu od PII-300 do PIII-1000 to nemam nikde. Nevidim to ani na alixech. igw s cipsetem i915 uz to ma. Mam tuseni ze i810 a spol, to jest ten novejsi cipset pro PIII to uz mel taky. Cipset i serverworks pro PIII to uz ma taky.