AirCa PRO potrebuje min. presne 5V napajeci napeti, pokud ma o trosku min (neco se ztrati na pasivnim poe) tak nevypocitatelne kravi a tuhne. prijde mi ze tyhle problemy jsou az od FW 2.x mozna to nejak vic zatezuje procak. Ze ma AirCa nedostatecne nepajeni se da poznat tak, ze ma po ethernetu latence vetsi nez 1ms. Cim nizsi napeti tim vetsi latence. Zaregistroval jsem hodnoty az 6ms. Resim to tak, ze do PoE poustim 5,6V, pak uz to neblbne.
Bylo mi divny, ze ji rozhodi i treba 4.8V, kdyz si z toho stejne vnitrne dela 3.3V pro ten chipset, ale bylo mi vysvetleno, ze je to zrejme shitovosti toho vnitrniho zdroje.
Je tu nekdo kdo zkopusel airky napajet dlouhodobe vyssim napetim? Netreba hned 18V, ale staci mi treba 12V dole a typicky 10-25m tp kabelu.
Co se tyce SW, tak si na airku nemuzu absolutne stezovat. Pouzivam jich snad uz asi 30, nikdy zadnej zavaznej problem. Akorot blesk prekvapive odpali spis eth porty nez wifinu, to se obcas stava (pamatuju 4ks).
Beru je ted uplne vsem klientu, cena je uz prizniva a lepsi zarizeni pro klienty neznam. Interni antenka se da taky vykuchat... Ale wifina by si stejne mela sama prepnout na ten koenktor kde ma lepsi signal a druhej odpojit nebo ne?
Pomuze me nekdo s nastavenim WDS rezimu? Zatim se me nedari to rozjet. Chci nasledujici zapojeni-nastaveni. Od providera mam jednu neverejnou IP adresu. Do lan chci zapojit VOIP telefon a pres vnitrni malou antenku chci prijimat signal na notebooku.
At poradi ten kdo vi jak, ostatni s radou kup si dve zarizeni prosim at nereaguji. Dekuji!
Tak bohuzel se nezdarilo, je tu nekdo kdo provozuje toto zarizeni v tomto rezimu a pomuze s nastavenim:
mam jednu neverejnou IP od providera
chci se pripojit na AP providera a soucasne vysilat pro pripojeni notebooku + v LAN portu VOIP telefon + 1 PC
Proč chceš nastavit zrovna WDS režim? WDS režim je speciální a musí se speciálně nastavit na všech bodech, které jsou takto propojené. Pokud se připojuješ k běžnému poskytovateli, to WDS by museli mít zapnuté všichni připojení na ten bod. Vzhledem k tomu, že to funguje jinak než infrastrukturní režim, bylo by to zoufale pomalé a každý běžný poskytovatel tě s žádostí o tohle pošle k šípku.
Co potřebuješ je vysílat na 2 různých frekvencích. Sám vylučuješ dobrou radu pořídit si 2 zařízení, takže ti zbývá pořídit si zařízení, které v sobě má 2x wifi. Nějaký krám co tu mám umí zároveň 5GHz a 2,4GHz pásmo. Potřebuješ jedním naladit signál od poskytovatele, druhým si to posílat do notesu. Záleží jakou frekvencí máš přivedenou linku, pokud na 2,4, budeš muset použít 5GHz pro notebook, na to potřebuješ kartu s podporou 802.11a, starší věci tohle asi umět nebudou. Pokud neumí, koupit USB wifinu s podporou 5GHz, nebo koupit tu nenáviděnou druhou krabici. Přesné nastavení neporadím, nikdy jsem neviděl v provozu obě rádia zaráz. To k providerovi musí být klient, to k notebooku AP. jestli to vůbec nastavit jde je otázka, nikdy jsem to nezkoušel. každopádně oproti dobrým radám, které nechceš přijmout se to liší jenom tak, že jedna krabice obsahuje 2 zařízení, rozdíl je čistě estetický.