Super . Díky . A jak bych to teda mněl dát dohromady . Sem fakt lama na elektriku co to chce co nejlacněj (proto tak krabičky ). Co bych měl propojit s čím . Ty schémata mi moc neříkají i když asi tak vím jaký mají význam . Takže potřebuju LM2596,tlumivku (to nevím kam pichnout), diodu , kondenzátor (mohl bych poprosit o link na ten konkrétní kondenzátor ) . Nebo mě ještě něco chybí ? Furt jsou to 4 věci a ne 5 . A také bych potřeboval nějaké schéma aby tam bylo napsané který konec čeho se má spojit s čím . A do kterého kabelu to má vést . To když mi sem někdo napíše nebo pošle tak mu budu moc zavázán , protože mi ušetří spoustu práce a peněz.
dobra to si nejak zaridim , slo mne hlavne o ty konkretni soucastky . abych to jen koupil , dal nakemu elektrotechnikovy k sestrojeni a nic mi nechybelo.
EDIT : Diky za vysvetleni lada
Napajeni 5V JE problem, pouzivame ve velkym airky (vyrazne lepsi nez nejakej wla5000 a mas to vcetne switche). Kdyz uz je nutne to napajet na dalku, tak k tomu davame cyky 2x1.5.
Tobe bych doporucil zapomenout na blaznivy krabicky a dej si tam alixe nebo nejakej RB, pokus se ti z mikrotiku nezveda zaludek. Alixe muzes napajet 7-18V, takze si kup 18 nebo 20V traficko a muzes to napajet po ethernetu.
Kdyz tam tedko namontujes nejaky krabky, za pul roku to bude sundavat protoze to bude zkostnately a neprizpusobitelny. O dynamickym routovani nemluve.
ony i ty krabičky když nejsou moc chytré můžou fungovat . tím mylsím že použiji dvě krabičky ovis 5000 a spojim je do bridge a nebudu s tim uz delat nic jineho . na routovani sou uz jine bazmeky . rozhodne ne neco tlacit pres 4 Naty ... to je jasne ze na sebe nevidi . rozhodne je to to nejlevnejsí resení . kdyby byly prachy na rozhazovani tak si tam taky dam RB nebo lepe komp . ale to vsechno vic zere ( + penize ) a hlavne to moc stoji (+penize ) a kdyz s tim clovek nechce vykrivat naky bod ale pripojit jen dva blbce co by to nedokazali prispevkama splatit ani za dva roky tak clovek moc nema na vyber . pojede to a to je hlavni . moc se to nehreje takze trafo bude dole v byte a nahore v krabici zavrena ta 5000ka . jestli se vam neco nelibi na tom routeru co byl uveden vise na fotce tak vam muzu poslat instalaci jednoho nejmenovaneho ISPcka z ktere by se vam najezili vlasy . a to neni jen jedna instalace . to jsou desitky nebo i stovky různých pripadu . a na druhou stranu vam muzu z toho sameho domu ukazat fotky ISP ktery to dela se vsim vsudy pres optiku (preves)