Tech 90 st je mysleno jako joke pak ti jsou prehozeny polarizace . Kazdopadne polarizacni uhle se pouziva k tomu aby se vylepsil signal na urcitych slabych transponderech. trba kdyz mas na "CigiTV" 60 parbolu tak si pridas 0,5st Au a vylepsis signal cca o 0,7db podle meraku. IMHo 60 je bez rezervy samo ze jooo. u tech 80 co jsou od Cigi se nic tocit nemusi. Nejvetsi sranda je na tom ovsem to ze ty parboly maj tak "zkur....." elevacni uhleniky ze to nekdy ani nejde kloudne nastavyt a vse podle oka fakt podel... Uz nikdy vic. Jeste vetsi sranda je ze Cigi neplati montaznikum tedy palti ale s 8 mesicnim spozdenim. Zlaty upc a dva mesice.
Jinak ja treba jsem daval kabely do husich krku a ty jsme zdadil do vyfrezovanjech zlabku pod omitku . Tohle mi prijde jako profesionalni instlace !!!! kabely svedeny pres stozar s kritkou proti zateceni nebo pres pruchodky !!!
Tady jde o to ze dneska uz digi prisla tak o 20% montaznich firem. A to nejen kvuli spaltnosti, ale proste i kvuli tomu ze se slusni a hlavne prozkouseni majitele firem boji tyhle jejich zverstva instlovat.
Ano vim ze se signal meri v dbuV, ale to sem nepatri. Imho zalezi na tom jaky je k dispozici merek a jak jsou hodnoty vykonu interperetovany. Ja mam osobne SATLOOK Micro+.
Ten frontier je luxus. IMHO pokud je fasada 100 leta tak mi to az tak nevadi. Horsi je to udelat na novou zateplenou fasadu, to uz pak je des. A jeste vetsi des je to dat pod zatepleni, tepelny mostiky jak svine a kadyz jsou ty drzaky z hliniku tak jeste lepsi !!!