válí se mi doma nevyužitá UTP spojka a potřeboval bych z ní nyní ubastlit rozdvojku. Návrh je mi jasný (otevřít spojku, odizolovat dráty, vzít utpko, jednu stranu nakrimpovat a na druhé ty drátky nějak spojit). Problémem pro mě je, JAKÝM způsobem je spojit, aby to běželo alespoň trošku kvalitně. Klasické promotávání drátků asi nebude ono díky malé styčné ploše a letování kvůli odporu, nevím nevím...
Rozdvojku na ethernet? Tomu bych se vyhnul z principu, fungovat to v rezimu "2 PC na jeden port switche" to beztak nebude, a resit nasledne nahodne problemy, ktere bordel z "volneho" konce odbocky (dratu) bude zasaset do vedeni bych opravdu nechtel (bude se to chovat problemove i kdyz to sebelip napojis) - nezapominej, ze u ethernetu se tam honi signal ve 100MHz u stomegabitu - to neni jak u hovorovych frekvenci telefonu v radech max. jednotek kHz, ktere podobnou paralelku snesou...
Co jde udelat, ze se vyuziji jinak nevyuzite pary pro protazeni druheho propoje. Tedy krome standardnich pinu 1,2,3,6 se vyuziji i 4,5,7,8 pro prenos dalsiho a pomoci nejake rozbocky (nebo sikovne nacvakleho konektoru) se to na zacatku a konci "spolecneho" vedeni rozplete. Udelat neco takoveho i z te spojky asi jde, dobre proletovany drat by tomu vadit nijak dramaticky nemel (dobre je to nasledne zaizolovat, a pary ze zkrutu mit co nejblize u sebe).
no ... sice nevím kde bydlíš, ale myslím, že těch max 10W ti to ještě unese ...
A ohledně funkčnosti - pokud to nastavíš na 10Mbit halfduplex, tak to MOŽNÁ pojede. Osobně jsem to zažil ... byť omylem. Ale už si nepamatuju, jestli nebyl na druhé straně normální 10M hub. Jednoduše "rozdvojíš" oranžové a zelené páry (1, 2, 3 a 6).
Ale moje rada zní stejně, jako od ostatních - vyprdni se na to!