Nějak si neumím představit, že by základní deska s procákem způsobovala packetloss. Zvlášť se stejným softem a wifičástí. RB411 zatím na síti moc nemáme, ale ty tři jsou v pohodě.
řekl bych, že hardwarem to nebude, ale zkontroluj jakou verzi Mikrotiku máš na AP popř. upgradni na 3.7, některé starší verze 2.9 si zcela nerozumí s v3, která je standartně v RB411
AP je RB532 s 2.9.42 verzi. Jenom na tech 411kach jsou verze 3.x (3.1 az 3.7 - chova se to stejne...).
Na RB532 moc nechci cpat 3.x verzi - doneslo se mi, ze na 532ce to neni dobry.
Pak taky, jestli bude AP ve verzi 3.x, jestli pak nebudou zlobit klienti s 2.9.x verzi...
V nejblizsi dobe jeste vyzkousim na jednom problemovem miste s RB411 kartu RB52 - nepouzivam zatim nikde, ale ma chipset 5414, treba si ta RB411ka lepe rozumi s timto chipsetem...
Nevim, ale prijde mi, ze se jedna o softwarovou chybu spis nez spatnej HW. Pokud by to bylo HW, tak to bude delat stabilni PL nezavislej na tom, jestli je den nebo noc. Ja bych zkusil upgrade hlavne na tom AP..
Jenom pro ukázku graf PL - v 14. týdnu na grafu je vidět provoz s RB133C (ano, je tam nula, měření na 100% fungovalo...), na začátaku 15. týdne nasazena RB411.
Nechce se mi dávat 3.x verzi na 532ku v produkčním prostředí. V pondělí osadím nový sektor, píchnu na to RB333 a na něho přepojim nejproblemovější RB411ku.
Zajímavé je, že na stejném sektoru je taky minulý týden instalovaná RB411, se slabším signalem (cca -75dBm) a tam je v grafu PL jen pár fousů (1-3% cca 10x za den), tedy mnohem míň, než je vidět v grafu výše.