ja v tom logu vidím nesmyslů víc - např. že parent třída uploadu je u tebe taky 3 Mbps - je to opravdu tak ? ty máš symetrickou linku, a chceš na ní poskytovat ADSL ?
ja ti nevim. kazdopadne ten log co si poslal ukazuje nejake divne veci. musim se podivat, co vygeneruje nas konfigurak, kdyz dam vsechno jak je, jen zapnu asymetry ratio (spoustet to ale nehodlam...)
Nedávno jsem přešel z Promethea verze 0.6 na 0.7.8, což samozřejmě to vyžadovalo manuální změny konfiguráků.
V nové verzi mi ale zmizel záznam (unregistered) z tabulek i logů, přestože volné pásmo dále funguje a je v něm datový provoz. Nestudoval jsem zdroják, a podrobně ani "changelog" ale nesetkal jste se s tím někdo? Nebo mám něco špatně v konfiguraci?
No tak presiel nejaky cas a chcel by som znova vediet, ci je narocne urobit tu feature, ktora kontroluje FUP pocas dna? Je to problem napisat? C neovladam, inak by som to tu neziadal...
Po upgrade z verzie 0.6 na verziu 0.7.8 vznikol problem a to ten, ze prometheus sa startuje vecer o 23:00 s cakanim 36000s rano zacne v preview pocitat data normalne o 9:00 ale problem je ten, ze v traffic su vsetky hodnoty 0 a cas vytvorenia statistiky je 02:00:01.
v crontabe sa spusta prometheus len vecer o 23:00 a ziadny proces nestartuje o 02:00. Moze byt problem, ze prometheus.conf je z verzie 0.6? na inom stroji to bez bez problemov, postup upgradu bol vsade rovnaky.
Dal som logovat vecerny start prometheusa a tu je cast pri ktorej ide do sleeping for 36000s, cize do rana. Dalej nasleduje ranne prebudenie, generovanie statistiky za predchadzajuci den a nastavovanie rychlosti. Prave to mi nejde do hlavy, ze vo vyslednom traffic.html je cas 02:00 a vsetky data su 0. a v logu ani nikde nevidno aby startoval este raz, alebo nieco podobne. cas vytvorenia log suboru je 09:00 rano
33: 192.168.40.96/29
Total indexed iptables chains created: 33
Flushed iptables and tc classes - now sleeping for 36000 seconds...
Locating suckers and generating root classes ...
Writing data transfer database ...
Sorting data and generating statistics page /var/www/traffic.html ...
Generating iptables and tc classes ...
name ip mark
ip.57 192.168.10.57 2213 (down: 300k-1400k up: 100k-466k)
Problem je len zo zobrazenim udajov v traffic.html, lebo uzivatel ktory ma precerpane data ma znizenu rychlost, len proste nevidno kolko presne precerpal...
Nove zistenie... rano od 9:00 do 11:59 su data v traffic.html pekne zobrazene od vecera a cas vytvorenia traffic.html je 23:00, cervenym su ip adresy s precerpanym limitom, vsetko je OK. o 12:00 na obed sa z neznamych pricin spusti prometheus znova (var/log/prometheus ma cas vytvorenia 12:00) a data v traffic.html vynuluje a co je najdivnejsie cas vytvorenia traffic.html je 02:00:00 v noci. V crone sa prometheus spusta len o 23:00 a cely den kazdych 10 minut sa spusta "prometheus -p" na vytvorenie preview. nic viac, ziadne ine veci tam niesu... no neni to divne?