Ak mozte tak prosim poradte.Potreboval by som zlepsit spojenie na vzdialenost asi 40 metrov v panelaku.Ked je vonku hmla alebo znezi tak je to nestabilne.A ide mi aj o to aby som dosiahol vacsiu rychlost.
Router je D-Link DI-524 Wireless 802.11b/g (11/54Mbps) WiFi Access Point/ Router/ Switch 4x10/100, 1xWAN a je umiestneny vo vedlajsom vchode.
Antenu mam umiestnenu vonku a jedna sa o panelovu antenu Wirant 13dBi s pigtailom 3m; RP-SMA.
Kartu mam Asus WL138g V2.Chcel by som skusit zmenit kartu a stym by som chcel poradit co by bolo vhodnejsie na zvysenie vykonu.Bud neaka pci karta alebo router s klient modom,pripadne usb adapter na ext antenu s rsma
Zatial uvazujem nad:
Router Ovis Link EL 5470 AP ktory by som mal v mode klient
Na 40m to musí fungovat, i kdybys měl před oknem atomovej hřib... Nemáš třeba vnitřek antény zrezlej, zničenej kabel, neteče ti do konektoru nebo tak něco?
Nie, antena je v poriadku.Je vodeodolna.Mam ju len par mesiacou.Ked je pekne pocasie tak to dobre funguje ale pri zhorseni to uz neni stabilne.Hlavne ked snezi alebo je hmla.Antenu mam v okne a nastavil som ju smerom na ten router ktory je pri okne.Deli nas vytahova sachta a par panelov.Par krat sa mi podarilo namerat aj 12mbps len ono to tak stale nechce ist.Priemerne asi 5mbps a ja by som to chcel viac stabilizovat aspon na 9mbps.Len neviem ci by mi pomohlo ked som napojil antenu na inu kartu pripadne router v klient mode
ved tak ze router je vo vedlajsom vchode.Ja som na 3 poschodi a kamarat na 1.Medzi nami je este vytahova sachta.Antenu som dal von a pripevnil pod okno a otocil smerom na ten router.On ma router na stole a nema tam externu antenu ale len tu vsesmerovu co je stym routerom dodavana.
je, ale kamarat nechce navrtat dieru do panelu a uz vonkoncom nie do plastovych okien Kabel by sa nedal potiahnut vo vnutri ale jedine tak ze hore na strechu a potom spustit zas k nemu dole.Ale to neni moc dobre lebo pri burke sa to naindikuje a odpali to jemu router a mne kartu Uz sa mi taketo nieco prihodilo ked bola velmi silna burka a prisiel som o integrovanu dualnu sietovku marvell.Este dobre ze nie aj o celu dosku alebo este o ine casti.Jednym ta burka v jednom panelaku odpalila vsetkym ludom tv a ine elektrospotrebice
Nezkoušeli jste ethernet po 220V? u nás v rámci jednoho vchodu to šlape parádně (radioamatéři prominou...).. Možná to pájde, mám vyzkoušený přímo vodaplug adaptéry a jede to tak 30Mbit reálně z 4. patra do 1.ho
Mozno cez standart N by to mohlo ist lepsie kedze tam je vacsia priepustnost a silnejsi signal.Len ci to tak je aj v praxi To by som potreboval vediet ci to ma niekto odskusane.
Nad ethernet adaptermi som tiez uvazoval.Ale ako hovoris v ramci jedneho vchodu a my sme neni v tom istom vchode.To by bolo inak najlepsie riesenie.Chodi ti to stabilne alebo niekedy to aj robi problemi?