jj 54 Mbit je hezkejch al eje to jen linkova vrstva ale datova ma pouhych 12Mbit :((((( vic z toho nedostanes tak ze rozdil o proti klasickemu 802.11b je asi 6Mbit tj ze linkova rychlost je 11Mbit a datova 6Mbit
Byl byh rad kdyby nekdo kdo ma s Wifi vetsi zkusenosti a zajima se o 54Mb site mi to trosku vic osvetlil a pokud mozno objasnil terminy linkovani atd... .Takhle mi vychazi ze pokud bdu mit dobrou antenu a kratkou vydalenost 100-1000??m tak se dostanu az na 5nasobek 11Mb karty ci se pletu?A mimochodem jak je to stou odolnosti vuci ruseni,tusim to mela byt taky vyhoda techto novych karet.
petrik: omlouvam se jine zdroje uvadeji neco jineho
aldapo: linkova rychlost je tech 54Mbit a datova je tech 22Mbit a ten rozdil je spotrebovan na rezii takze linkova rychlost je tech cca 5x vic ale datova uz nikoli :( bohuzel
Diky i tech 22Mb v realu by bylo super oproti 11Mb a cena je skoro stejna tedy cca 20-30procent nahoru u PCI karty.Jeste bych rad vedel na jakou vzdalenost se stim da v realu prenest tech 22Mb -tj. za jakych okolnosti a s jakymi antenami,ale to asi rekne az praxe.A taky jak je to stou proklamovanou odolnosti vuci ruseni- cetl jsem nekde ze se to ma zlepsit,nevite to nekdo?
Teďka nevím jak jsi to s těmi anténami myslel,mě jde o to s jakou rychlostí můžu počítat na 300,1000 příp. víc metrů někde na vesnici,kde rušení moc nepředpokládám.Jestli to jede 22Mb data jen na 10m tak je to samosebou oničem,ale jestli to zvládne na kilometr tak je to super .Možná se ptám dost obecně a netechnicky,ale rád bych to věděl,jestli má cenu počkat,prostě výhody a nevýhody .