zdravim vas vsechny (hlavne aweho - jak vam hraje soundsystem? ), tak jsem si myslel, jak se aktivne zapojim do CZFree.net v me nove lokalite v Modranech, ale vypada to, ze mam asi trochu smulu, pac nakonec bydlim v nizkym panelaku (na mape nod alesch) a jedinej na koho vidim je Ondrej Tesar.
Jsem ochoten se jakymkoliv zpusobem podilet na zahlceni Modran signalem site CZFree.net
Predevsim mam moznost nechat vyrobit (za rozumny penize) Ronju. Takze kdyby byl zajem, jsem k dispozici.
Mam znamosti ve firme, ktera se zabyva navrhem, konstrukci a realizaci jednoucelovych zarizeni. Tak jsem u vlivnych lidi sondoval, zda by bylo mozne Ronju vyrobit. Ukazal jsem jim existujici dokumentaci a bylo mi receno, ze pokud bude zajisten odbyt pro dostatecne mnozstvi (radove desitky kusu) aby se to ekonomicky vyplatilo, tak to budou vyrabet.
Samozrejme by se jednalo o kompletni (HW, optika, elektronika) polo-profi provedeni s tistakem (aby to mohlo byt profi SMD, tak by to musela byt serie nekolika stovek kusu, aby se to vyplatilo), spis by to bylo pro pripojeni na TP (nikoliv AUI) a ja bych si pral, aby to chodilo 100 Mbit, ale nevim - to by vyzadovalo nejakej dalsi vyvoj, takze money and time. Za soucasnych podminek je doba na vyrobu prvnich kusu ponekud delsi - radove tydny (zejmena kvuli vyrobe mechaniky a optiky).
Jaky to bude mit dosah zalezi predevsim na pouzitych cockach a LEDkach (presny dosah ti v teto chvili nejsem schopen rici). A to zalezi na tom, jakou cenu jsme my - uzivatele - ochotni za to zaplatit Cena bude urcite vyssi, nez za kolik bys to poridil doma na kolene. Kdyz bych videl, ze maj lidi zajem o hotovy opticky pojitko, tak bych byl ochoten sponzorovat nultou serii a podle toho kolik by to stalo bysme videli, jestli se to vyplati.
Je to skutecne tak, pokud bych vyrabel komercne Ronju (tedy zarizeni uplne stejne jako to, ktere vyvinul Clock), tak musim k zarizeni dat puvodni Clockovu dokumntaci a svoji dokumentaci. Pokud budu prodavat opticke pojitko, ktere ma s Ronjou spolecny pouze napad prenaset signal svetlem, tak je to uplne v pohode, neb se zkratka jedna o jine zarizeni.
Tusim, ze jsem v nejakem prispevku cetl, ze delas do radiotechniky, Zdenku. Nejsi nahodou kolega radioamater? Zatim jsem jeste nestihl zprovoznit svoji stanici. V puvodnim QTH na jiznaku mam jeste anteny, avsak muzu nouzove pouzit magnetku na zabradli na balkone a muzeme si o CZFree spolu popovidat. Moje volacka je OK1MCM.
Hmm,
ty vysilacky jsou hodne dobrej napad.
Doufam, ze me mistni radioamateri (maji prevahu) nezastreli ale pro komunikaci mohu pouzit CB.
Mate nekdo podobnou moznost? Staci napsat kdy a na jakem CH.
Jen dodavam, ze mam jen rucky, takze dosah omezenej, ale po Modranech snad jo.
Ahoj Ondra
Ahoj všem. Brouzdal jsem po netu a náhodou narazil na czfree.
V této problematice jsem naprostým nováčkem,ale rád a rychle se učím.
Rád bych se zapojil do budování sítě v modřanech.Potřebuji připojení na net jakékoliv rychlejší než dial up, a hlavně levnější. Už mě nabaví dávat přes 1k Kč měsíčně za net a to ještě musím čekat na levné pásmo.
Rád se budu finančně podílet na budování této sítě, bohužel nemůžu přinést nějaké zkušenosti.
Zítra se mrknu jak je to s viditelností a pokusím se to nafotit, bydlím ve třetím patře 4 patrového paneláku, takže s přístupem na střechu by neměl být problém.
Petr