Tak to se máš ... naše úvahy o záloze GW končí u DSLka. Zbytek je tak drahý, že prostě nepřipadá v úvahu. Nebo tak slabý, že jakékoliv "nahození" zálohy ji naprosto ucpe ... zálohovat 100M už není žádná sranda. Pro obecnou zálohu bych spíš vytvářel nějaké obecné QOS, definované dle typu provozu a ne na ip adresy. A řízené ESFQ.
A teoreticky - cokoliv od dobrého providera je spolehlivější, než většina toho, co si my (polo)amatéři můžeme dovolit. Sice to nelze říci paušálně (někdy si myslím, že dobrá polovina naší sítě je v lepším stavu, než u ČDT/SPPT), ale je to tak.
Budu se muset podívat na to free-zone, nijak jsem to do teď nezkoumal a s podivem jsem žil v tom, že to je rozsah adres, který spadne do sdílené "minilinky", pokud ip není jinde ... Asi jsem se trochu spletl.
pokud vím, tak 0.7.7 je v podstatě ta moje verze, ne? až na ty poslední ("erp") změny to používám naprosto v pohodě. Ale bez těch startovacích scriptů ...
Jestli ti to startuje půl hodiny, tak buď rád. My neměli problém občas ani s hodinou ... teď je to v podstatě ihned, většinou do minuty.
Nazdarek, skusim opisat moj problem... prometheus startuje vecer o 23:00, do 9:00 rana ma cakaciu pauzu, potom pocita data a vecer sa znova startuje a caka..
vsetko bezi bez problemov, data pocita, rychlosti obmedzuje.
Ale niekedy sa stane z casu na cas, ze proste niektoru z IP adries berie ako unregistered a ide rychlostou pridelenou pre unregistered triedu, pricom tato IP nema precerpane data ani nic podobne. pomoze znova spustit prometheus (prometheus -n) a zasa bezi v pohode... po par dnoch to zasa spravi uplne nahodne na niektorej inej IP. cas a IP su uplne nahodne, nesuvisi to s nicim.
Robi to vo verzii 0.6 aj 0.7