Ahoj. Je v praxi k necemu dobre zapinat 802.11g Protection? V rezimu B+G nebo jenom G (tohle jen teoreticky). Zadny klient nepouziva samoten B, ale v okoli jsou cizi AP s samotnym B na blizkych/stejnych kanalech.
Naposledy upravil aTan 15.12.2007 v 15:18
15.12.2007 v 15:01
cipis
15.12.2007 15:30
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
(Moderated by
danny)
Jak je to s short a long preamble? Okoli je sice dost zarusene (vetsinou B+G), ale vzdalenost mezi ap a klientem je "jen" 200m. Na obou stranach jsou 5460 B+G e10.1. Subjektivne rozdil nedokazu posoudit jelikoz kvalita spojeni porad kolisa.
už jste si hráli s omezováním rychlostí ? (nové fce ve verzi 11) dostupne na skyklubu. docela nářez, konekčně trochu vyšší logika (
myslim vytvoreni groupy a pote nahazeni klientu primo na ap)
Grupy nemusíš dělat.
Podle mě se potom dělí o rychlost celá grupa.
Rychlost můžeš definovat pro konkrétní IP i bez grupy.
V políčku GROUP ID dáš "0".
.
Já mám QoS Group vypnuto.
Používám ¨pouze IP control.
.
Jediný v čem nemám jasno je, zda jde o rychlost garantovanou,
nebo maximální - to tam bohužel není nikdy napsané.
Takže to teď zkouším.
.
Ahoj.
OK1CQC
Přeji pěkný den před Vánoci a hned poprosím o radu případně podělení se o zkušenosti.
Dnes mi začalo z neznámého důvodu vypadávat jedno AP(5460 v modu AP).
Mám na něm asociovaných asi 20klientů, nepoužívám MAC filter ani šifrování.
Všichni připojení klienti mají taktéže 5460tky.
Vzduch je tady poměrně čistý.
K problému.
AP jede na svém místě už víc jak rok bez problémů. Až dnes se začala v nepravidelných intervalech odmlčovat WLAN část a chvílema i LAN. AP třebas 5 minut běží naprosto bez problémů a v tom z ničeho nic spadne. Odmlčí se někdy na pár sekund, někdy i na více minut.
Když se odmlčí WLAN část, mohu klidně dál pracovat ve webovém konfiguračním rohraní.
V logu jsem nenašel nic, co by mi bylo schopné toto osvětlit.
zcela uprimne..tehle modrejch veci mame v siti hromadu a z duvodu casteho vyskytu podobneho chovani(vypadky spojeni ci uplne odesla wlan cast) je pri kazde poruse vemem a vymenime za neco funkcniho(take jsme naleteli na to ze to chvili funguje ok a cca po pul roce jich zacne strasne moc odchazet).
Nevim jak to mas stary, jestli je to v zaruce posli to na reklamaci, jestli ne, myslim ze tam bude starej bootloader jehoz upgrade muze pomoci(viz ovislink.com.tw)..v kazdym pripade jsem si nikdy netroufnul na tuhle vec v modu ap povesit vic nez 7-8 lidi..ledaze by meli nejaky 128kbit