Jen by me zajimalo jestli ti kteri rikaji "tohle by melo NFX, tamto by mohlo NFX" dodaji prave ty "lidske zdroje" ktere dodaji praci a budou se o "to" starat a rozvijet.
A proc porad psat o obnove Connected.czf jehoz davna slava uz stejne zanikla v propadlisti dejin.
Napad to byl hezky, ale co jsem tak pozoroval v dobe, kdy jeste fungoval, tak tam bylo proste prilis mrtvo.
Dneska bych se soustredil spise na udrzeni aktualnich informaci ve Wiki Czfree a pokud si myslite, ze seznam cloudoveho HW neni rozumne zviditelnovat do public internetu, pak si myslim ze asi nebude problem v budoucnosti udelat na toto wiki dostupnou jen z czfree ?
Me prijde ze CZF only wiki je uplne prasteny napad... zas to bude to same - pulka informaci na "connected" wiki (predevsim ty ktere VUBEC nejsou 'tajne' - viz napr. RFC z Connected), pulka na "verejne" wiki.
Panove vy jste fakt padli na hlavu: kdyz chcete neco jen pro urcite uzivatele, tak pristup povolte na KONKRETNI stranky KONKRETNIM uzivatelum nebo skupinam. Omezovat dostupnost podle IP neni v dobe VPN, tunelu apod zadne zabezpeceni ... ale hovadina.
takže vlastně celé CZF a veškerá nativní konektivita a decentralizace je hovadina, a jediné řešení je aby všechno bylo na internetu, akorát že ten internet budou mít pod palcem občanská sdružení...
12.12.2007 v 20:18
stybla
12.12.2007 20:20
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
(Moderated by
stybla)
Za prvé - a to bych si dovolil opravdu zdůraznit - nematlám páté přes deváté.
A za druhé - právě, že mezi striktním (a v zásadě vždycky tak či onak svévolným) černobílým rozdělením lidí na "vyvolené" a "nevyvolené", co mají vs. nemají k určiitým informacím přístup, je možné zvolit přístup jiný - a tím je určitá (nikoliv nepřekonatelná) technologická bariéra.
Přístup "povolit pouze z 10/8" se může zdát nesmyslný - ale faktem je, že díky mentalitě většiny adminů a mentalitě většiny běžných uživatelů bude bohatě stačit k tomu, aby se do connected-projektů dostali jen ti, které doopravdy zajímá.
Kromě toho taky v tom, že pro uživatele CZF tahle data půjdou po nativních CZF spojích a ne směrem do internetu, je zahrnut silný psychologický moment. Já prostě vždy, když přistupuju k jakékoliv službě fungující v rámci CZF, a ona funguje, tak mám takový zvláštní pocit typu "dokázali jsme to", "jéé, ono to fakt funguje".... v případě přístupu k obsahu Internetu ten pocit nemám (ve skutečnosti, kdo zná historii mých deset let trvajících pokusů o trvale udržitelnou přítomnost na internetu, tak je mu jasné, že ten pocit je ve skutečnosti opačný: "nedokázal jsem to".
CZF nativní konektivita je jediná "trvale udržitelná" podoba internetu, kterou jsem za těch 10-15 let co se zajímám o počítačové sítě zatím viděl... no a tak samozřejmě všechny projekty postavené na využití nativní (nepronajaté) CZF konektivity mě maximálně zajímají...