chci se zeptat, zda by mi nekdo pomohl promerit signal na nodu kremilek. Predpokladam, ze bych se tam mohl pripojit bud na Fausta nebo Fantomase. To prave asi ukaze promereni.
tento weekend merime signal s Wladowsem u me (Frenzilas) - budeme mit jednu smerovou antenu, PCI WiFi kartu a kabel.
Pokud mas zajem klidne se k Tobe stavime a zkusime, jestli ma silnejsi signal Faust nebo Fantomas.
Ovsem musis mit PC s volnym PCI slotem (jo a mame ovladace jen pro wokna, linux se musi prelozit).
Bohuzel jsem nemel signal ani od Fantomase ani od Fausta. Respektive vubec jsme je nenasli. Naopak se ukazal jako puzitelnej Sranda_AP. Takze nyni komunikuji s nim zda to bude pruchozi. Je to preci vic jak kilometr a sila signalu byla 19%.
Připojuju se k poděkování Láďovi Šebestovi a jeho kamarádovi, kteří v sobotu změřili signál i u nás. Z okna jsme nenaměřili lautr nic, protože jsme v přízemí. Faust je od nás sice jen 423m, ale ulice Nad zámečkem se mírně zatáčí, takže bohužel kužel. :(
Na půdě z vikýře jsme naměřili nejvíc 46% od Fausta, jiné body jsme nenašli (tedy jiné body patřící k czfree.net, jinak jsme našli leccos). Pro vybudování bodu bychom tedy asi museli umístit anténu na střechu, ale spočítali jsme si, že bychom potřebovali asi 25m kabelu na svedení do přízemí, což je zase trochu moc kvůli útlumu.
A ještě jedna veselá historka z natáčení, ehm z měření: V neděli jsme s mužem vylezli na půdu ještě jednou, abychom si za světla prohlídli vikýře a střechu. Nejdřív se na nás přišel podívat pán, co bydlí v podkroví, protože nás slyšel, jak mu chodíme po stropě, a myslel si, že jsou tam nějaké nekalé živly. Potom přišly zjistit, co se děje, naše sousedka a paní z vedlejšího domu. Pán z vedlejšího domu totiž ten večer předtím viděl ve vikýři světlo a (jak to on líčil) "člověka s kuklou na hlavě, jak se dalekohledem dívá lidem do oken". Ten dalekohled byla anténa typu "pivní tácky" a člověk, který ji držel, ani neměl na hlavě čepici. Pán už si prý chystal poplašnou pistoli, ale nakonec po nás naštěstí nestřílel. Všechno jsme tedy paním vysvětlili, ale možná bychom měli varovat všechny členy fóra, že všechny půdní a střešní aktivity mohou být nebezpečné i kvůli bdělým sousedům. Pokud vás přímo nezastřelí, můžou na vás aspoň zavolat policii.
No antenu na strese maji snad skoro vsichni co zrovna nabydli nekde nahore. ja bydlim o dost vys (Pred cibulkami) a mam antenu na strese taky. 46% na Fausta je myslim celkem ok...to nemam ani ja na fantomase Jde o to, pak na pudu umistit nejakou plecku PC a od ni vest UTP kabel dolu.
S tou prihodou na pude je to v techle "starobnich" domech normalni me zase na pude zamkli, protoze jsem neodpovidal - byl jsem totiz na lavce na strese
Od včerejška vysílá AP FanTomas s minimalním výkonem z důvodu studeného spoje na konektoru. O tom, že jsem z konektoru vylil vodu ani nemluvím. Síla vysílaného signálu závisí na tom, jak moc silně zafouká vítr a hne s kabelem a s konektorem. Pevně doufám, že tento problém během dneška vyřešíme.
Všem se tímto za mnou špatně vykonanou praci omlouvám!
> FanTomas - nevadi, stava se i v lepsich rodinach (sitich) - drzime palce.
Vysledky mereni Frenzilas - Faust : rekord v prenosove rychlosti je 545 kB/s - s citlivejsim HW to bude jeste lepsi