Ahoj,
dobrý nápad a vůbec bych to nenazval "pruzením" . Co kdybysme udělali/vytvořili místo/a, kde by se monitorovala dostupnost jednotlivých cloudů online?
Zároveň by to mohlo být místo kam by jednotlivé cloudy umístili odkazy na dokumentaci o své síti. Ideální by bylo to napojit i na databázi ripe.czfree.net, kde, pokud se o to správci cloudu starají, jsou aktuální informace použitelné k odkazům na detailní info o cloudu.
ahoj,
10.132.0.0/16 - stehujeme bgp a openvpn na jiny router, jak se k tomu dostanem tak nas tunel zase pobezi.
urcite je dobry zacit alespon s malou konektivitou pro free tranzit a postupne kdyz se to prokaze jako dobre tak pridat. souhlasim. zacinali jsme s 256kbps a ted bychom to chteli provozovat na 2mbps.
Bohužel my 10.40/16 a 10.17/16 jsme odpojený, protože prý (belgarad napsal) někde na fóru ptak z 10.27/16 reportoval nějaké obtíže, které jsou nyní aktuální dva dny nanejvýš, protože předevčírem jsem koukal do routovací tabulky a byla plná prefixů od 10.27/16. Tak můžu popřát brzké uzdravení.
Tohle mi kdysi dávno běželo na mém routeru - každých 15 minut cron pustil skript, který opingal všechny cloudy a udělal z toho stránku i s hodnotama pingů... ztroskotalo to na tom, že vzhledem ke klesající funkčnosti sítě jeden řádek za druhým začal červenat (timeout/unreachable), pak mě to nějak přestalo bavit a úplně nakonec chcípnul disk, na kterém to běželo..