jojo, nechal jsem se unést. ted mne zase okouzlila vazba "ten člověk by se mohl začlenit do sdružení" a ono to je i doslova tak, mohl by se stát členem. Mám slabost pro jazyk. Už mlčím.
Ok, to je samozřejmě zajímavý rozdíl. Nicméně případné zveřejnění zápis z valné hromady (na kterém může být i bod "projednání připomínek zákazníků" má úplně stejný efekt. Ale souhlasím, že zveřejnění zápisů z valné hromady není automatické, a já v tuhle chvíli nevím, jestli to budeme chtít dělat.
Kažopádně definovat "čím se musí s.r.o. vyznačovat, aby se dalo považovat za CZF-friendly" by určitě bylo lepší, než je zavrhnout nějak plošně.
Může jít právě o parametry jako je podmínka zveřejnění zápisů z valných hromad, podmínka poměru konektivity pro největšího velkoobchodního zákazníka vůči celkové konektivitě, podrobný rozpis počtu jednotlivých tarifů, apod. To všechno jsou parametry, které rozhodují o tom, zda se to chová "spíše komunitně" nebo "spíše jako firma"...
XChaosi: vzhledem k tomu kolik casu jsi nas vsechny stal (a zatim z tebe neplyne zadny efekt, takze ten cas je cista ztrata), je UCELNEJSI (ne spravedlive, ferove atd...) rict, ze ZADNE SRO
... a vyjimky ktere muze udelit VH NFX klidne at jsou treba proto, ze zastupce s.r.o. ma smrncovni uces. Myslim ze zastupci clenu na VH jsou dost schopni, aby posoudili konkretni problem z mnoha stran - vymyslet OBECNE pravidlo kvuli jednotlivym prudicum je ztrata casu.
No, v případě s.r.o. by připomínky asi byly písemné, to je hlavní rozdíl.
Já tedy nebudu zdržovat, ale upozorňuji: dělám to proto, že jsem proti totálnímu ovládnutí fóra CZF neziskovkami. Nechci, aby všechny sítě získaly automaticky pocit, že k tomu, aby byli v CZF, musí být neziskovka. Jednak tady padl jasný příklad, že když bude o.s. maskovat podnikání, tak to k členství NFX nestačí - ok, takový přístup NFX šlechtí - jednak prostě existují i "o.s., která předstírají, že jsou s.r.o.", dá se říct. (I když co z toho nakonec vzejde, se ještě uvidí)
Je možné, že časem vznikne NCX jako zájmové sdružení právnických osob bez omezení (jestli budeme brát i živnostníky, to fakt nevím.. možná...). NCX předpokládám nebude chtít být AS a zajišťovat jednotnou konektivitu nebo kolektivní členství v NIXu. Ale určitě bude stát o nativní propojení s NFX. (doménu NCX.cz ovšem hbitě obsadil Aquarius, takže to bude trochu záviset i něm, jestli se to bude jmenovat NCX... :-)