Před lety byl u nás na domě v ul. Podskalská v Praze 2 vybudován přístupový bod (jak jsem pochopil, jednalo se o jakési optické pojítko, připevněné na poměrně masivní ocelové konstrukci).
Tehdy jsem to domlouval s panem Zdeňkem Jandou z CZ Free.Net, se kterým jsem měl sjednánu i konektivitu k Internetu. Postupně jsem však přešel na jiný typ připojení a zařízení zůstalo na střeše a nevím, zda sloužilo i jiným členům komunity.
Při jedné z revizí zjistili kominíci nebo kdo, že konstrukce je upevněná na střešním komíně v rozporu s právními předpisy a vyzvali mne k jejímu odstranění. To jsem učinil a celé zařízení včetně příslušenství, tvořené síťovými komponenty, uschoval ve sklepě. Od té doby jsem se několikrát pokusil spojit s panem Jandou a to mailem či telefonicky, abych mu vše vrátil. Bohužel na maily jsem odpověď nedostal a oba jeho mobilní telefony se hlásí jako nedostupné.
A uvedených důvodů se obracím na zdejší osazenstvo, zda by mně buď nezprostředkovalo kontakt s panem Jandou, případně neporadilo jinou kompetentní osobu z CZ Free.Net, které bych mohl předmětné zařízení vrátit.
Tu vec jsem navrhoval ja. Zdenek Janda uz na optickych pojitkach nedela, ale ja v nich pokracuji. Mozna bych nasel nekoho, kdo o to bude mit zajem. Jeste se ozvu. Jandovi to rozhodne nema smysl vracet, nema pro to vyuziti a nase cesty se oddelily - ja jsem se venoval dale pojitkum, on svym aktivitam.
poznámka: Deua (p. Jandu) bylo obtížné kontaktovat už před x lety, natož pak teď.. zkuste napsat na noc zavináč petriny tečka net