Samozřejmě, že dalších možností uspořádání je dost. Některá z nich je i použitelná. Za ta léta různých pokusů nejdále ale došla varianta cloudy, takže by se musel najít nějaký o dva řády silnější argument, než jsi zatím předeslal, abychom koncept cloudů opustili za něčím lepším.
Hlasování přes cloudy vytvoří dostatečný průřez komunitou, aby se odhlasovalo to, co bude pro komunitu nejlepší. Nechci, abychom strávili čas organizací hlasování velkého počtu lidí, protože sil a času není nadbytek a na reálné problémy by se vyčerpáním třeba ani nedostalo.
Pro informaci - při hlasování cloudů nebudu mít hlas, protože za cloud 10.93 mluví majkl, ale nedělá mi to žádný problém. Jak to bude u vás ?
1. Myšlenka czf-rady zvolené czf-senátem , který je tvořen zástupci cloudů (1cloud = 1 zástupce) mě přijde jako dobrá myšlenka.
2.Pro rejpaly bych doplnil systém směrem dolů: tedy zástupce cloudu volí všichni, kteří vlastní czf adresu, node v czf mapě a účet na fóru (je to snadno ověřitelné a ty co to nesplňují můžeme klidně vyškrtnou jako lamy co o věc nemají až tak zájem). Pokud cloud nepoužívá czf mapu (je to škoda, ale rozebírat to tu je offtopic) nechť si stanoví podmínky klidně jinak. Každopádně by měl být kařdý zástupce schopen doložit jak a kým byl zvolen.
3. dle aquariusovejch routovacích tabulek je teoretickejch zástupců cca 60, odhadl bych , že zájem a aktivitu projeví tak 30-40, což jsou rozumné počty ve kterých se dá i něco dělat.
4. S tím, že navrhnutý člověk musí souhlasit, bych ještě přidal , že také musí minimálně přislíbit, že je schopen také činnosti věnovat nějaký čas.
Jinak pripominam, ze existuji veci, jako jsou kvalifikovane certifikaty a tudiz vazby kazdeho hlasu na opravdu existujici jmeno a prijmeni realneho cloveka.
Taky se mi jevi jako docela racionalni vybirat za hlasovani poplatek, ktery pak nfx muze pouzit na uhradu nakladu provozu fora.
Zajimas se o provoz fora a chces ho ovlivnovazt ? Zaplat 200 Kc poste za certifikat, paklize ho jeste nemas.
Nezajima te tato otazka o provozu fora ci nemas nazor? Nehlasuj.
Chces hlasovat o danem tematu? Zaplat 50 Kc (nebo 10 ci 10000 :)
Vynucena existence kvalifikovaneho certifikatu muze take umoznit vazbu na realne lidi v mnoha dalsich pripadech.