Poraďte někdo jak se dostat do zaheslovaného AP, když jsem zapoměl IP i heslo. Na ping neodpovídá. nenapadá mě jak zjistit jinak jeho IP adresu. Díky za nápady.
pokud nechceš ztratit nastavení (třeba wep klíč atd.) skus sériovou konzoli. Z té se dá vyčíst vše na co se ptáš. POdporujou jí snad všechna zařízení (možná nějaké vyjímky ne) Typicky 5460AP, WRT, Alfy a jejich modifikace.
Díky moc za rady... Je tu však asi trochu problém: Zjistil jsem, že u toho mého AP je možné, že v defaultním nastavení nemá IP. Je to asi atypické, ale teď už fakt nevím co s tím.
Pokud nemá IP a je to na bázi 5460AP tak skus SW přehrát. Stiskni reset, připoj napájení a po cca 10 sec reset uvolni. AP bude v loader módu na IP 192.168.1.6. podívej se do ARP tabulky (arp -a) a musíš ho tam vidět. Na PC si dej 192.168.1.10/24 a propoj to s AP rovným kabelem do portu hned u napájení. přes TFTP tam nahraj FW : tftp.exe -i 192.168.1.6 put xxx.bin (xxx.bin je název souboru s novým FW). Po nahrátí a automatickém resetu proveď ještě reset manuální a pokud budeš mít štěstí tak je zařízení na defaultní adrese. Pokud ne a budeš chtít tak ho od tebe za nějakou korunu odkopím na náhradní díly.