zdar, nevíte někdo, jak omezit počet spojení do netu pro uživatele/IP (bohatě stačí tak jak to umí kerio winroute) na bázi nějaké "krabičky"(tedy která to umí) ??? nechci po ní zázraky, jen aby monitorovala jaké spojení jsou navázána a dokázala je zkrouhnout.
Díky MOC (kdo poradí to co mi pomůže má u mne pivsona )
Sorry, mozna jsi spadl z visne. "Hotoveho" tak specialniho jak chces ty nic neni, to je jak chtit od Skodovky auto s karoserii tvarovanou anatomicky podle ridice. Samozrejme je to otazka ceny... napriklad kdyz mi das 20 tisic, tak ti "neco hotovyho" udelam :-D
Z moznych reseni je paradoxne PC/Linux asi nejstabilnejsi (plus si tam muzes nadirigovat co a jak chces) - jenze vyzaduje znalosti. Kup si Mikrotik na RB (mala krabicka) a smir se s tim, ze celkovy vykon/prutok nebude nijak zavratny.
super, m0n0 bych mohl nasadit, když už neni nápad o hotovém řešení("krabičce"), tak zkusim toto. ale máte někdo s tímto(Alixem) zkušenost? tobě to na něm beží?
a kde se dá alix2 u nás koupit? našel jsem jen alix 1
btw.: Ma m0n0 možnost ty spojení monitorovat???to jest totiž celkem důležitý. Kerio6 to právě umí, ale to je cenově trošku mimo hru.
na koncovych ap v jednom hotelu kde bydli predvsim mladi rusky mluvici lide s oblibou v torentech se mi osvedcilo wl5460ap a appro modul, ale vic nez par klientu co utahne wifina to asi nezvladne
no pfsense pouziva OpenBSD Packet filtering tedy pf a monowall pouziva nativni freebsd firwall IPFW
v obou je limitovani spojeni mozny per ip
pfsense ti doporucuji asi vic nez monowall
je vice funcionalisticky a bezi na novejsim jadre fbsd6
monowall byl zkusebne na fbsd6 a pak se vratili zpet na fbsd4 co ja vim tak tam zatim stale zustava