Znám člověka který přenáší pomocí DWL-520+ se směrovkama bez potíží do vzdálenosti 5-10km od AP samozřelmě na přímou viditelnost. Přístup na jedno AP je 250 lidí tak v čem je trobl? AP ovladá LINUX.
Řekněte už někdo kde se scházíte, to je třeba probravt v klidu u pivka.
maximus@volny.cz
sms na 777 052 015
Díky
...ale to je přece smysl ne ? propojit komunity. Ve svym okolí seženu třeba 5 lidí a nebudu každýmu rvát Apáčko za 8 litrů nebo já nevim za kolik. Připojim těchle pět lidí a spolu s nima se připojim k centru, kde bude gateway do netu...a myslim že stejně tak to udělaj i ostatní...prostě sloučíme bunky do velký sítě.
to maximus:
...mno jesli je to takle, tak by to šlo...Dlink je celkem dost levnej. A do toho piva bych šel...což udělat nějakej informační sraz, kde bysme to probrali u půllitru :-), třeba v pátek (15.11.2002) vod šesti (18:00) v nákej hospodě v centru ? Co na to vostatní ?
Ahoj.
Bydlím v Borovanech, je to asi 15km od Č.B. Zrovna jsme si s kamošem pořídili wifi karty (TEW-303PI). Udělal jsem anteny z plechovek od párků, chodí to dobře. Ale net mame dial-up :-(, proto mě zajímá vaše aktivita. Zajímá mě, jestli je naděje, že by se vaše sí? mohla dostat až k nám. Bydlím vedle fabriky (Calofrig), která používá taky wifi a mám jí v dosahu, ale nabourat se k nim by asi nebylo to pravý....
Cau, s tema Borovanama a Budejcema to bude asi problem, pac je tady u tech mikrovlnejch spoju jeden(no, asi vic) problem. Musis mit primou viditelnost. To asi u tebe neprichazi v uvahu, coz? Navic 15km je docela hodne hodne.
H.
Furt ste eště nikdo neřekli co bude s tim pivem, že bysme vo tom poklábosili. Takže jesli si chcete vo tom pokecat přijdte v pátek 15. do hospody na plovárně, je tam sraz xchatu vod nějakejch, tak se na mě pozeptejte (Saliven) a hodíme vo tom slovo...jinak se nedoberem ničeho.
Vazeni, jsem ze Strizova u Ceskych Budejovic. Vzdusnou carou cca. 10 km a mame vyhled na Budejovicka sidliste. Ze Strizova je videt prakticky na cele okoli - Doudleby, Strazkovice, Komarice, Pasinovice... Taky bych se chtel nejak zapojit, ozvete se.
Jean
Zdravim,
tak po dlouhy dobe jsem zase zpatky. Testoval jsem karty orinoca,nejsou spatny, ale bohuzel nejede na nich hostAP, takze jsou dobry akorat pro klienty(az zbytecne moc dobry).
Ted se chystam koupit od i-TECu ten jejich AP silver, je levnej, malej, parametry prumerny, ale hlavne je to desne jednoduchy. Zasel bych nekdy na to pivko, ale v CB jsem jenom v patek.
Pokud by nekdo mel zajem, tak prodam tu Orinoco PCMCIA silver s redukci na ISA(2 slotiky) a ze jse budejcaci, tak za 2800. Nebo vymenim za nejakou PCI ci ISA kartu s prism 2.5 chipsetem.
Petr
vidim ze je tu celkem slusenej chaos - alespon tak se mi to jevi - ta konfera je celkem neprehledna - chtelo by to stromovitou strukturu - takhle jeden prekrikuje pres druhyho.. ale to je trochu OT takze k veci...
Jinak jsem taky z CB a sice neuvazuju o pripojeni protoze na to proste nemam (ale casem bude) ale muzu nabidnout nektere prakticke zkusenosti s linuxem (konfigurace, rozbihani atd..) a kartami jako napriklad Prism2.5 kterou neni problem rozbehnout jako AP - a pri te cene.. Takze pokud nekdo potrebuje radu ci pomoc, tak se na me obratte..
jsem na icq (63699529) nebo na ircNet-u : #pisek
12.12.2002 v 14:42
nairobi
Newbie
Existuje neco jako sznam lidi z Budejic? estli ne sel bych do toho
celkem by me zajimalo, kde tu bezi nejaky ty apcka, jakou maji konektivitu ven (if any apod.. mozna by to chtelo nahodit nejakej web bo tak neco..
jinak jsem z ceskyho vrbnyho, viditelnost od globusu pres vltavu, gomel, prazsky sidliste, spar, budvar a kdybych vylezl o nejakej metr vejs tak i makro sem pripojenej breezem na gomel ke skynetu (drive setup) za strasny prachy a se strasnou rychlosti :( jenze je potreba a da se odepsat jinak na skynetu cb jsou nejaky znamosti.