prošel jsem forum ohledně modu Wisp - chápu to prosím správně, že ve universal repeat modu předává přijímaný signál také zpět do bezdrátové části tak to LAN části ? Znamená to tedy, že k zařízení mohu připojit na Ethernet 2 zařízení a ještě si mohu udělat svoji bezdrátovou síť /např. pro NB/?
Pokud tomu tak opravdu je, prosím poradil by někdo, co a jak je třeba nastavit? Jsem totiž LAMA, s běžným klientem si poradím, ale s modem WISP jsem si hrál, ale bohužel nic. Je možné to rozchodit v těchto případech - Bezdrátové připojení s pevnou IP, DNS, bránou,není kryptováno a druhé připojení je s WEP šifrováním, IP sdresu přiděluje DHCP.
Předem děkuji za radu
zdravím,
ne chápeš to špatně, tak to není, aby to tak šlo, musí to mít dvě rádia, jedno pro přijem netu a druhé pro tvůj ntb. wisp režim přijmá po wifi net kde dá poskytovatel např veřejnou ip , potom je natem a routerem oděleno od ethernet sítě.
No nevím, ale pokud se podívám na obrázek v tom stručném manuále, tak v modu WISP je tam NAT na ethernet. V modu WISP+ univerzal repeater mod je namalován vysílací AP, přijímací AP 5460 a v jeho dosahu jsou notebooky s wifi. Navíc je tam neuměle přeložená poznámka: v tomto modu může také předávat bezdrátový signál do LAN části zařízení.
Logicky jsem si z toho vyvodil, že k 5460 připojím jak ethernet tak si pustím svoji wifinu po baráku. a teď se ptám, jak na to ...
Neni, nb ti sežere jednu IP, NAT na ethernetu druhou - to nepude anténu máš venku směrovou a ten signál se ti bude rozšiřovat tou směrovou anténou... zpátky na vysílač - to nebude to pravý
to je ale pěkná prasárna, to co tu píšete v tom případě pěkně zahltí nejenom venkovní prostředí ale navíc bude muset APčko ke kterýmu se připojujete počkat až ty vaše data ta 5460 přepošle do notebooku.