Mněl jsem problém při přechodu na adsl 2 kdy se modem připojil ale pouze upload, a down už ne,... takže po osmi telefonátech kdy ze mně dělali idiota že jsem si to rozrejpal mně konečně idiot řekl že nahlásí poruchu. Tak a za dva dny volal někdo kdo tomu už rozumí a řešil to se mnou bleskově, druhej den zase volal že to přenastavil a že mi to pojede. Takže fajn. Chodí to.... ALE
dali mi k tomu nějakej zyxel modem ten jednou za čas, ale i třeba 10x denně spadne. Vytuhne a watchdog ho resetne. Pak se mu občas stane že třeba hodinu skouší až se konečně připojí na dslam. Zatim jsem to ještě neřešil, a bojim se tam volat aby to ty blbové nerozrejpali.
Dělá to někomu takovéhle jevy ? Útlum na trase modem hlásí 15 až 17dB.
Ono to docela pak vytěžuje procesor na modemu a on potom má dlouhý latence. Typicky když se mi modem snaží nahodit spojení s DSLAMem tak píše vytížení procesoru na modenu 45%. A telnet jde jak šnek. Jak se připojí tak je to už do 3%. Přepni ho do bridge a skus donutit ten komp za nim aby vytočil PPPoE sám, ve widlích to jde někde.
imao neni sance. celkem jsem tim ztratil ~4hod a uz me presla chut. vzhledem k tomu, ze vsichni ostatni jedou pres O2(malokdo a malokde ma vlastni draty; a tady vlastni draty nikdo nema, krom o2), takze by to jinde vyslo nastejne. GTS mi rekla, ze mam zaplatit 2k za instalaci, a pak ji eventuelne zrusit. dekuji, nechci.
otravovat muzes treba do halelujah, ale vzhledem k tomu, ze pingy nikdo negarantuje, tak dokud nebudes mit PL a mene nez 50% slibovane rychlosti, tak te kazdy posle do ...
tak to udělej třeba takle. Základem je aby jsi mluvil s někym kdo tomu rozumí,. takže skus udělat jednu věc,.. třeba 5x denně ten modem odpoj od linky a za deset minut zase zapoj. Objeví se jim to v logu. Pak zavolej na linku, že se ti to náhodně odpojí a pak zase zapojí. Než jim budeš volat tak to nech odpojený aby helpdesk nemněl šanci. Pak řekni že chceš nahlásit poruchu aby to technik skontroloval. Až zavolá technik tak se s nim pokus domluvit. Mam tu skušenost, že ten člověk ví co dělá a rozumně komunikuje o problému. To je asi poslední možnost. Ty pingy můžou být i blbým nastavením dslamu ne třeba zrovna tim že jsi na broadcast dslamu.
Já mam pingy 16ms do nixu jsem na jihu čech a mam to ještě dotažený domu přes router a wifi. Mam IEX 8M/512k.