cijoml: tak s nicim takovym sem se jeste nesetkal, je pravda ze sou v tom zespoda diry na kabely, na kterych nejsou pruchodky nebo neco takovyho, nasledkem toho kdyby se tam dostala voda, tak vytece
tenky dratkovy sitka mame skutecne overeny, ze jedou o neco hur nez andrewy, poznas to na rychlosti
naxme to zapomneli napsat i sem; na svatyho vaclava nam na ten stozar nekdo vylez (to uz byl po updatu, neni na fotkach) a vybral nam 4ks d-linku s trafaka + 8mi portovej switch, veskera kabelaz je rozstrihana a nepouzitelna...
btw dokazu pochopit, ze je nekdo dementni a jeho inteligence nestaci na sroubovani zavitu r-sma konektoru a tudiz ho jako spravne hovadu ucvakne kombinackama nebo cimsi horsim (soude podle stupne opizlanosti kabelu), ale jakmile je problem vytahnout i rj45 konektor a misto toho ho ucvaknout, to je opravdu havarka...
pro priste by asi nejlepsi bylo nejlepsi tam dat nejakou web kameru a automaticky sledovat, kdo a co tam dela. Kazdej plot ti na takove samote prelezou. Takze je nejlepe natocit a pak uz jen zavolat policajty a celostatni patrani (preci jen uz je to trestny cin - kradez odhaduji na 6000 Kc). Pokud je poznas sam, doporucuji rozbit drzku.
Elektriku do stozaru nepoustejte v zadnem pripade, krute se to nevyplati. Cigo co takhle dostalo pecku 3m nad zemi od sat anteny spadlo na obrubnik, prerazilo si par kosti a podalo zalobu. Majitel mel velke stesti ze pecka byla ze schatraleho rozvodu TN-C a ne ze by to udelal umyslne. Kdyby tam pustil elektriku umyslne tak sel sedet, takhle probehlo jen financni vyrovnani.
Mnohem lepsi je stozar napatlat vazelinou. Cigo si rozbije hubu stejne a da se prokazat ze je to jen jeho blbost neb vazelina slouzi jako antikorozni ochrana. Od te doby co jsme takhle u nasi vyhlasene diskoteky napatlali sloupy dopravniho znaceni, tak stoji vsechny. A jen par hovad bylo odvezeno do nemocnice s vyronem kotniku.
kuzelka: 4ks dlinku 900 + switch je urco vic nez 6000,- navic ty dlinky se kupovaly v dobe, kdy jeden stal pres 3k...:(
moc hezky napady, ta vazelina se mi libi nejvic, nicmene sme to predelali na jeden barak odpodal, stalo nas to nakou tu praci s budovanim, inet zadarmo pro majitele objektu a jeden p200, aby ten borec mel cim se na ten net dostat...cimz nemam strach, ze by nak moc vytizil
To Melf: Ted koukam na ty fotky a cumim: v betonu je zvecneny logo Club34 Ty taky patris do teto komunity? ja zatim patrim do "lag komunity" Videonu,... cekam az mi chlapci z Club34 zapojijou kabel co mi tu pred ctvrt rokem natahli od ty doby tam na strese jenom smotanej visi a smutne kouka, jestli mi to uz brzo nezapojijou tak si vylezu na strechu hodim kabel dolu podel baraku do myho vokna nakrympuju a zapojim sam ale usli jim docela dobry zisky, protoze napr takovej pan Dokulil kterej si to prej chtel nechat zapojit a maji v rodine asi 3 firmy, by za pripojeni na internet urcite nesetril
Co zabezpeceni proti nenechavcum? Budes to nejak resit?
Posledni co jsem ukutil nahore na zebriku mam IR snimac a klakson z auta. Kdyz se nekdo postavi pod nej tak to houkne na celou ves.
Jeste lepsi by byl asi v bedne, jak ji nekdo otevre, tak aby to na nej houklo primo do obliceje