Zkousel jsem versi 16 a 32 na notebooku PIII/900MHz, 384 MB, video S3 Savage/IX 8MB a fungovalo to, ale tak pomalu, ze to bylo nepouzitelne. Asi by pomohly vyse uvedene rady, s tim jsem neexperimentoval.
Potom jsem to dal na desktop Duron/750MHz, 256 MHz, video G-Force 4MX-400/128 MB DDR a vsechny 4 verse jedou naprosto realisticky.
Zkratka je to spickove. Gratuluji.
Taxem na to koukal a docela HC. Na mojem GF4MX440 to jakstak bezelo. Jeste by to chtelo udelat naky colision detection aby se nedalo prolitnout skrz tim povrchem.
Stahnul jsem linuxovou verzi a 128MB ortofotomapu (tu nejvetsi). Uspesne jsem rozbalil oboji a zkompiloval. Pustil jsem to a kixlo to na automatickym stahovani toho souboru wgetem, protoze ho to volalo s nejakym neexistujicim parametrem -C. Tak jsem to -C oddelal a zase to nemuze najit nejaky orto2.raw
Zkousel jsem windowsovou verzi. Stazeni a rozbaleni (128M data) probehlo v pohode, kdyz jse to pustil, tak asi 5 minut bezel nconvert za masivniho swapovani a pak windowsy vyletely z virtualni pameti. Pocitac ma 128MB polovodicove RAM. WIndoze 2000, 0.25G swapspace.
Diagnoza: mapa je spatne napsana. Reseni: napsat ji poradne.
Napadlo me, jak vyresit problem dlouheho spousteni 128MB verze. Neslo by to tahat z JPG a convertovat to do RAW primo do pameti? Urcite by se to zrychlilo, otazka, kde vzit ten konvertor a jak donutit OpenGL, aby to v ty pameti nekde nasel, co treba ramdisk?
To je na houby, zkousel sem to zabalit v ZIPu a zmensilo se to jen na asi 80MB. PNG by to neudal o moc lip. Navic si myslim, ze ta kvalita JPGu je celkem dobra, pri tom filtrovani textur se ti to stejne pri priblizeni nejak rozmazne. Spis by to chtelo udelat nake texture LOD. Pri celkovym pohledu by se pouzila mensi textura a pri priblizeni detajlnejsi.
Jeste dotaz na autora:
Jaky je format/rozliseni vyskoveho RAWu? Pripadne kde se daj stahnout DEM data pro CR, nasel sem jen USA.