Zdravim, tak se me pdo ruky dostal switch od firmy straightcore s nazvem PSW-205. Jeho vyhodou je, pokud se pripoji normalne na adapter, tak ma v prnim portu POE, takze muze napajet napriklad mikrotik nebo nejaky zarizeni ktere ma v tome rovnez POE, samozrejme i sam seitch muze byt takto do prvniho portu napajen. Pokud by nekdo poteboval napajet jednim eth switch + mikrotik napriklad, tak asi zadny swotch takovy neni(nevim o nem), tenhle pokud se napaji ethernetem do portu 2-4 tak sou tyhle porty spojeny pro POE, tudiz muze byt napajen i swotch a dalsi veci bez nutnosti 230V v blizkosti. Jedina nevyhoda je ze kdyz sem otevrel switch, tak je tam IO pro zdroj, ktery muze pracovat do 40V a zhodi si to na pozadovanu velikost. Bohuzel ale kondik je jen na 16V, takze je pouzitelny podle firmy straightcore max do 18V, tudiz neni potreba aktivni POE a staci obycejny. Paty port zustava jako u normalniho switche, tudiz bez podpory POE.
Tak pokud se zapoji eth s PoE do 1 portu, tak se napaji switch, pokud do 2,3 nebo 4 tak sou pouze spojeny na techto portech pouze PoE(vypada to tak), protoze switch nefunguje. Pokud se zarizeni rozdela, tak v blizkosti napajeciho konektoru je jumper, po spojeni se zapoji eth s PoE do portu 1 a zaroven je na portu 2, 3 a 4 PoE + data. 5 port zustava jen pro data.
Muzete napsat kde se da sehnat levne a samostatne?
Ja pres nej napajim po male uprave ovislinky 1120 a pod. Osvedcil se me spinany zdroj z gme 12V 1A.
Jinak se me na nem dost nelibi ten 16V elektrolitycky kondenzator na vstupu a to ze jeho interni zdroj "pisti" na dost neprijemne frevenci. Zkusil jsem zalit jeho toroidni civku silikonem ale nepomohlo to vubec.