Zeleně jsou linky, červeně vymezení sektorů a fialově jsou nódy které by se mohli tímto řešením připojit (doufám že jsem nikoho nevynechal).
A zde jsou důvody které mě k tomu vedli:
1) linka Zvířátko <-> MAP-01 již existuje
2) linka AWE_CZ <-> Zvížátko by mohla využívat signálu z AWE sektor 1. (úspora 1 kanálu)
3) linka SHF <-> AWE_CZ by mohla využívat signálu z SHF sektor 1. (úspora 1 kanálu)
4) pokud bude SHF sektor 1 asi 30st anténa bude signálu dost jak pro link na AWE tak jako alternativní připojení pro pár lidí.
dále pár detailů k SHF:
1) SHF Sektor 3 jsem ponechal z původního nákresu, ale netrvám na něm pokud ho nebude někdo potřebovat.
2) SHF Sektor 1 se dá skutečně nahradit úzce směrovou anténou na AWE, pokud bude zajištěno dostatečné pokrytí pro ostatní přímo z AWE.
3) Dále na SHF připadá v úvahu kombinace
- úzká směrovka na AWE
- omni 360st na lokální pokrytí blízko SHF
(to jsem již nekreslil)
Zdeněk (SHF)
P.S. Jen koment k té bezvýznamnosti pokrývání toho lesa mezi námi. Ta úzká směrovka ho pokreje ještě lépe než ta 90st sektorovka. Takže až se tam půjdeš projít s no?asem budeš se moci usadit na pařízek a brouzdat a brouzdat...
Ale je jasné že od tebe by mohli mít asi hoši silnější signál.
2ALL: uz si nepamatuju, kdo rikal, ze ma par firem, ktere potrebuje pripojit, myslim, ze TOM, kazdopadne domlouvam schuzku s Broadnetem a potreboval bych ho s sebou
Abychom nezkončili na jedné nepovedené variantě tak se pokouším souběžně vyjednávat následující varianty. Jsou seřazeny podle potřebné maximální délky skoku.
1) linka na Zelený Pruh přes PS.Business (na Novodvorské)
2) linka na Zelený Pruh přes kon-2
3) přímá linka na Zelený Pruh
4) linka na Heaven (na Budějovické)
5) linka na Barrandov_1
Jsou znázorněny na připoženém obrázku.
Zelené čáry jsou plánované linky. (ZP - Dvorce má vyjet během krátké doby)
Hnědá čára je existující linka o které vím.
Fialové čtverečny jsou plánované nódy.
Světle modrá čára je linka která mě napadla jako možnost vylepšení spojení na Barrandov, ale zatím jsem jí neprověřoval.
Páni, tedy klobouk dolů, je vidět, že to opravdu myslíte vážně. Kdyby jste jen věděli jak mě štve, že mám zrovna perné zkouškové a nemůžu se zapojovat víc do diskusí...
No ale k věci. Ty plány jsou supr, ale jdou docela proti mé představě co bych z tohohle získal já. Jak jsem tak na to koukal tak já bych se asi připojoval na SHF, protože hranice ze aweho sektoru mě o kousek míjí. Já bych ale docela potřeboval být připojený na aweho, protože na něj bude připojená taky moje drahá polovička (konečně jsem se její lokaci odhodlal přidat do mapy, takže nod Evik). OK beru, dalo by se to řešit třeba ronjou k awemu, ale tady v paneláku v prostředním vchodě je další človíček a náš panelák je natočenej k SHF tak, že na něj koukám jen já.
Ale budiž, jen jsem se chtěl ozvat a zásadně proti nejsem. Možná sem třeba taky nepochopil ty mapky. Přeci jen nemám teď vážně moc času za což se komunitě omlouvám. Awe a SHF jistě pochopí, že zkouška z Teorie obvodů 2 má v tuhle chvíli přednost
Dlouho jsem se neozval (škola zabírá moc času...) a na sraz jsem se taky bohužel nedostal, takže mi stručně řečeno "ujel vlak".
Hlasim se proto znova o účast. Připojit bych se chtěl z nódu X-JAB Kamýk, asi předevsím kvůli internetu, ale na rychlosti opravdu nesejde (horší než dial-up to snad nebude...).
K viditelnosti: jsem v 11. patře (předposlední). LHN vidim na střechu + asi 5 horních pater. Z paneláku, kde bydlí SHF vidim asi půlku. Docela dobře vidim směrem na Budějovickou a Krč.
-jestli bude mít někdo zájem tak se pokusim pučit digi?ák a nafotit to
Preferoval bych Ronju, jednak protože antény nemám moc kam dát (na střechu to zřejmě nepůjde) a jednak kvůli investované částce.