O.K.
Té Casablanky je škoda.
Filozofie CZFreenetu je vybudování akademické experimentální WL sítě plošně po Praze (a okolí) s čímž se sveze i konektivita do Internetu. A to bych preferoval. Chápu ovšem, že aktivita Dědina/Liboc je prozatím sólo akce určená pro co nejlevnější distribuci Internetu. Napojení na CZFree.NET se jaksi (prozatím) nepředpokládá......
RobFox> Neskutečné. Jseš přesně na pozici, která spojuje vše. Kdybys za okno posadil (ve směru ulice za Deltou) sektorovku 180°, pokryješ vše. žádnou střechu není potřeba. Mohli bychom testnout spojení. Pojďme se domluvit. Co takhle otestovat Ronju ? ;-))
Na horizontu máš v dosahu sídliště Červený Vrch a perfektně vidíš na Petřiny. Si, troufám si říct, potenciálně ideální hop/GW pro CZFree.NET (i bez střechy...)
Vim urcite, ze na nas nevidi. Volal jsem tam a mluvil s technikem, co ma Prahu 6 na svedomi. Jestli ta skola jede pres Casablancu (o cemz pochybuju - dodavatel pro skolstvi je Telecom spolu s IOL), tak museji mit polozeny datovy okruh od Telecomu nebo Oskara kvuli podminkach jejich licence - kazdopadne pro nas Casablanca neexistuje
RobFox> Pochopil jsem. Dnes jsem to skouknul dalekohledem. Výhled si fotil z balkónu. To okno hned vedle směrem k Deltě patří taky k bytu ?
10. patro - prosím tě, kolikáté je to odzhora ?
cijoml> S tím výhledem na tebe to vidím špatně. Zkoumal jsem to podrobně z mírného nadhledu, z tvých fotek a z mých fotek a zdá se, že zrovínka bude překážet krov jisté budovy. Hodně bude záležet na tom, jak vysoký stožár umístíš na střechu - zatím tam nic není. Lokalizoval jsem tvou střechu.
java> na zapade z lodzie, na vychode z okna. ten panelak nema jako pudorys obdelnik. a na vychode je okno zrovna ve vyklenku.
je to predpredposledni patro. kdyz reknes jakym smerem (treba azimut) mam fotit tak to klidne vyfotim (myslim vyhled na tvoji lokaci).
RobFox> Takže na základku koukáš směrem na východ z okna. Prosím odhadni (změř), kolik je ten výklenek. Moje lokace je v Ruzyni - od tebe směrem na Bílou horu. Pokud vidíš letohhrádek Hvězda (jako že jo), tak jsem ještě kousek vpravo. Poznáš to podle toho, že jsem instaloval pro orientaci na anténní stožár bílou 3m tyčku s oranžovýma značkama, na konci je malý praporek - ten bude vidět.