Trochu bych to poopravil, z domku vidime to co je v prostoru mezi zlutymi obdelniky. stred pohledu (stredni obdelnik) je prostor, ktery je castecne zakryt televizni antenou na dome mezi nami a dale stromem. Ve viditelnem prostoru jsou videt i strechy vzdalenejsich domku.
Zda se, ze providerovi se konecne podarilo vyresit problemy se ztratovosti paketu na pripojeni, protoze asi pred 10 dny udajne namontovali na jejich paterni spoj Bohnice - Zahradni mesto misto 2.4GHz mikrovlny ktera mela tezke problemy s rusenim 10GHz pojitko, a od te doby to jede jako namydleny blesk. Stahovani rychlosti 50kB/s nebo i 100kB/s je zde ted posledni tyden zcela bezne.
Nevim, jak dlouho jim to vydrzi. Poskytovani tretim osobam je zakazano ve smlouve, kdo se chce pripojit, musi zaplatit providerovi asi 2400Kc instalacni poplatek a 546 mesicne a ve smlouve je 128kbps CIR 20, pripojeni pres NAT a zakladni porty TCP/IP. Funguje ICMP a vsechny porty TCP i UDP.
Vazeni, dovolil bych si takovou malou otazecku, co by obnaselo pripojeni dvou az tri looseru z ruzku ulic Na Pruhonu a Korycanska? Jsem kouda v doliku, navic ve skolce je spousta stromu, ale na Ghost a JFCH-GW ze strechy nejspis vidim (necelych 200m), takze Ronja by asi sla. (zalezi na tom, kde to ma JFCH nebo Ghost umisteny). Mimochodem, panove na bodech 2, 3 a 8, predpokladam, ze tusite, co jsem za loosera :-) Jak vas znam, nejsem si zcela jist, jak prijmete nepravoverne, kteri profesionalne musi pouzivat produkty MS... Taky nejsem tak zcela sitiznaly, abych to pripadne vsechno dokazal nainstalovat sam. Diky za info...
Na Guruho asi nevidim, je to přes zástavbu, ale ještě se kouknu ze sřechy. JFCH z okna vidim, v nejhorším to střecha-střecha jistí. Co se sčotu 24/24 týče, v železe není problém, jen bych asi potřeboval hilfnout s nastavením routování. Ronju si stopro sám nezbastlim, wi-fi bez práce by asi bylo schůdnější. Ještě probrousim fóra, jestli by tu optiku někdo nebyl ochoten vyrobit na zakázku. Jinak s wi-fi i s ronjou můžu na oba body (1 i 8)? Co všechno je třeba pořídit? Jak by to případně vypadalo s pravidelnými platbami? Víš co, než se do toho pustim, rád bych věděl, co všechno to bude obnášet :-)
Jako jo, zní to zajímavě. S JFCH a tak se ňák dohodnu, s ostatníma taky. Asi budu potřebovat radu s materiálem, nebo? ve stavění sítí příliš kovanej nejsem, ale to pánové budou schopni taky. No nic, díky za info, nechám si to proválet palicí, ale net chci :-) Pozjiš?uju ještě další věci a uvidí se. A BTW, čimický pravidla určujou místní? A smlouvy s providerem se podepisujou kdy a kde?
Já nevim co máš na mysli čimickejma pravidlama. Naše přenosová infrastruktura jede rychlostí 10Mbps takže zahlcení nehrozí a žádná pravidla pro regulaci tady nemáme. Smlouva se sepisuje s providerem poté, co mu zavoláš, že chceš taky Inet. Kde přesně to nevim.