rád by jsem to aplikoval na lince cca 5/5mbit (cca píšu protože budu zas někdy navyšovat) , s tím že využiji nat,queue a nějaké to mapování portů, ale tak nějak pochybuji že mi to tu linku utáhne aniž by šel ping doháje. poraďte prosím ať nešlápnu do h...a , radši si připlatím než pak litoval (radu prosím ve formě hotové platformy, ne PC. to by jsem pak nic nemusel řešit )
mockrat DIK - rad aplikuji neco noveho (hlavne to o cem pak nebudu vedet )
jinak s tim mikrotikem mas samozdrejme pravdu, ale toto je pro umisteni kam se "hodi" , na PC ho cpat nechci, protoze to dela psi kusy a hlavne to uz by nemelo ten efekt.
staros - no asi ho zkusim prozkoumat vice, nejak podezdrele si ho lidi chvalej
Zdravim,
rad bych se zeptal na nazor zkusenejsich. Potreboval bych router na provoz cca 5-10Mbps s QoS a pocitanim dat. Myslite ze by me stacila tato krabicka? Ci me doporucite neco jineho? Priznam se ze jsem klikaci typ a linuxova lama.
Da se pak do toho nahrat nejaky skriptik ktery by umel FUP?
Zkusili jsme touhle krabkou nahradit router postavený na Intelu 1GHz s traficem 5 mbps trvale, QT, NATem a pod...Zátěž CPU 5-10%. Výsledek:
- zátěž CPU 20-30 % (zatím bez QT)
- zvýšení odezvy do Netu o cca 10 ms
- zrychlení načítání WWW stránek
- drastický pokles spotřeby (PC 100W, RB 8W)
- úspora místa
- bezúdržbový provoz bez rizika selhání mechanických dílů
Uvidím, jak s CPU zacvičí QT, ale z mého pohledu je to ideální náhrada žravého PC tam, kde není nutné vytvářet tunely nebo podobné na výkon náročné procesy.