cau,
nainstaloval jsem na tohle zarizeni openwrt (je v tom broadcom),instalace v pohode, s originalni kartou 2,4 bezi taky pohoda.dal jsem do toho atheros cm9,nainstaloval jsem kmod-madwifi ale ted mam problem, na 2,4ghz se mi to pripoji k apecku,takze taky v pohode.ale kdyz si zmenim mod pres prikaz iwpriv ath0 mode 1 a necham pomoci iwlist ath0 chan tak dostanu pouze tyto kanaly
ath0 255 channels in total; available frequencies :
Channel 36 : 5.18 GHz
Channel 40 : 5.2 GHz
Channel 42 : 5.21 GHz
Channel 44 : 5.22 GHz
Channel 48 : 5.24 GHz
Channel 50 : 5.25 GHz
Channel 52 : 5.26 GHz
Channel 56 : 5.28 GHz
Channel 58 : 5.29 GHz
Channel 60 : 5.3 GHz
Channel 64 : 5.32 GHz
Channel 149 : 5.745 GHz
Channel 152 : 5.76 GHz
Channel 153 : 5.765 GHz
Channel 157 : 5.785 GHz
Channel 160 : 5.8 GHz
Channel 161 : 5.805 GHz
Channel 165 : 5.825 GHz
Current Frequency:5.24 GHz (Channel 48)
tzn. ze tam nemam vsechny frekvence,ktery bych potreboval. tusim ze to je spatne nastavenym countrycode,ale zkousel jsem vseljaky pokusy,ale nedari,resp. mi to vubec nereaguje na zadny prikazy typu nvram set wl0_country_code= at uz ciselny kod,nebo zkratka
cetl jsem spoustu navodu,hledal jak zbesilej,ale nic nepomaha (spis neco delam spatne)
Poradte pls.
Diky Johny
ano, doporucuji precist si dokumentaci k madwifi.
zeditovat (nasleduje nepresna cesta) etc/modules.d/XX-madwifi
a za ath_pci, ci co tam je na konci, zapsat pozadovany CC.
PS: jsem tak liny, ze se nikam kvuli presne informaci hlasit nebudu
PSS: jinak by pomohla verze madwifi, a verze owrt by taky nebyla k zahozeni. to jen tak na okraj
ok, zkusim na to mrknout az u toho budu. nejak sem zapomnel napsat verze, ted z hlavy netusim madwifi,ale openwrt je whiterussian 0.9. myslel jsem ze to je nejakej obecnej problem,u kteryho "nebude" zalezet na verzich.diky
tak uz jsem to tam dostal, zkusil jsem novejsi verzi madwifi 0.9.2-1_mipsel a pak prikazy rmmod ath_pci > insmod ath_pci countrycode=276 a kanaly jsou ok, zkousel jsem to ale i na tech starsich mam takovej dojem presne tohle a nefungovalo,ale mozna jsem tam delal jeste neco spatne,dam tam ty puvodni a vyzkousim to.
ehm, ale to je balicek zkompilovany pro 2.4.32xx a ne pro 2.4.30, ktery je ve wr-0.9. ano, neni problem najit balicek madwifi-0.9.2, ale je pro jiny kernel. zkousel jsem a nemuzu rict, ze by mi to fungovalo