Co nastavit dalej aby to islo? Pripojim sa notebookom na APcko ale mozem pingnut len IP ath0 (137.43.220.6). V konzole zas pingnem gateway, eth0 a ath0, pripadne PC na LAN sieti, ale nie PC pripojene cez wireless. Diky vopred za rychlu radu,zajtra to chcem opat skusat. Ked to spojazdnim chcel by som prihodit aj WPA, ale hlavne nech to zatial bezi.
ps: Prihodil som balicek BRIDGE, zrejme treba do br0 prihodit ath0 a eth0 a potom to pojde?
Diky, funguje to. Ale nie som spokojny s rychlostou prenosu :(
WLA-5000AP V1 - bezi v AP mode, nastavenie ako uviedol molekula
RB532 (+CM9) - bezi v client mode + NAT
Obe zariadenia su od seba vzdialene asi pol metra. Skusam FTP prenos - rychlost skace od 100KB/s do 1800KB/s. ACK na RB532 je nastavene na indoor,vykon 17dB. Na WLA neviem ako nastavit ACK ani vykon,myslim ze to bolo riesene tak sa skusim poobhliadnut. S povodnym OvisLink FW to islo viac-menej stabilne 2200KB/s.
V com moze byt problem? Planujem sa s tym este 2 hodiny hrat,ak by niekto mohol poradit...
HOSTAPD - nastavim PSK alebo passphrase, daemon sa spusti ale na RouterOS neviem co zadat... ak zadam 256bit PSK v hostapd (napr 2B2B2B.....) a v RouterOS bud HEX alebo ASCII ekvivalent tak to nejde. Ked sa pripojim cez Windows a zadam 2B2B2B... tak sa wifina pekne pripoji a vsetko fici.
Ak zadam v HOSTAPD passphrase (napr password) a v RouterOS tiez password tak to nejde :(
zdravim, mam problem s modem bridge u ovisu 5000
ovis je v modu klient, eth s ath je brignuty podle molekulova navodu kousek vyse. (nevite este nekdo jak narvat do konfiguraku wireless wep? ) z ovisa se normalne pingnu vsude, vypada to ze z nej to jede ale z pocitace kterej ze do nej zapojenej se nedostanu dal nez na ovisa. v /proc by mely byt ty blbosti typu forward zaply. potrebuju se nastavenim ovise dostat co nejbliz k funkcnosti originalniho fw, ktery me v ovisu funguje jen s regulatory domain usa a nejde to nijak nastavit na normalni UK (toto se mi stalo po restartu ovisa, pote co sem do nej nahral nekompletni fw a ted pokazdy kdyz tam dam orig fw je tam reg. domain usa :/ )
diky za rady
Trosku som sklamany z OpenWRT.. WiFi prenos je horsi v porovnani s original FW. Myslite sa to casom zlepsi? Pre porovnanie:
AP->Ovis Ovis->AP
OpenWRT 1900KB/s 50-1000KB/s (moc skace)
Original 2300KB/s 1400KB/s konstatne
Na OpenWRT som vypol diversity a nastavil spravnu antenu.Spoj je vzdialeny 1250m, ako AP je pouzite RB532 (333MHz), anteny su 24dB paraboly, signal pri 17dB vykone je -65dB (normalne bezim ale v limitoch)
JohnSK > Kamikadze je dev verze, takze plac neni na miste. Jinak na 5212ce nam spoje delaji 2.5MB/s, takze problem bych spis videl v Airca platforme a pouzite Atheros karte. Ano, je to s nejvetsi pravdepodobnosti _firmware_, ale jak uz jsem rekl. Jedna se o dev verzi.
Tak take potvrzuju, ze r88 funguje na WLA5000 v1. Co se tyce prenosove rychlosti, tak v konfiguraci AP <-> routovanej klient na vzdalenost cca 250m, dosahuju max. rychlosti okolo 2,6MB/s s latenci min/avg/max = 1.1/20.4/266.9 ms a 0%PL.
Chtel jsem se jeste zeptat, jak je mozny pridat statickou routu tak, aby existovala i po rebootu?
Update: Tak uz jsem to vyresil pres "custom-user-startup", nicmene pokud nekdo mate sofistikovanejsi reseni, sem s nim.