rozjel jsem malou sít v létě kdy bylo 30 stupnů, vše v pořádku vše šlapalo jak hodinky. ted nastala zima, u jednoho kamoša, kterej je asi tak trochu na hraně dnes do rána padla námraza na anténu, a ted mu to nejde, vysilačka hlásí že je spojená ale data netečou. potřeboval bych nějaké postřehy zkušenosti či typy jak omezit jinovatku na anténách.
Nejsem jasnovidec,ale leta provozujeme spoj na dvou Andrewech proti sobě s ubranym výkonem. Od roku 2002 jsme museli jen 4 x dočasně hýbat s vykonem a to tedy v zimě kdy byla namraza a ještě mlha.Co se týka anten jsou na místě kde je jinovatka na antenach skoro celou zimu . nepozorovali jsme takovy problem že by bylo spojení a nešly data alespon ping.
Podle mě to spis vidim že někdo začal vysilat něčím vedle a nemusí to byt ani vidět Zjisti si jaký máš signal na obou stranach a pak podle toho poznas.
jako to jsem jim řikal, jsem dal do fora přispěvek jestli byly problémy i nekde jinde. ale dnes už svítí sluncíčko sních v parabolách roztál, spoje valí jako ohen. o happy end