Jenom pro vysvetleni, tyto site byly opravdu puvodne urcene pro sitova propojeni na bazi protokolu TCP/IP, ktery neni (a nesmi) byt routovany ve zbytku teto site.
Jde o jasne oddeleni "neverevnych" a "verejnych" siti. Duvody ktere vedly k pouziti v ramci CZFree.Net jsou jasne, V dobe vzniku se CZFree.Net like site nemohly dozadovat vlastniho AS v ramci IPv4 internetu pro svoje routovani. Proto se logicky vzal rozsah, ktery byl sice urcen pro jiny ucel, ale zaroven velice vyhoval ucelu pro ktery byl pouzit.
(aby bylo jasne, jde zaroven o zabraneni situce, vcelku bezne pred zavedenim onoho RFC, kdy se velkym unixovym pocitacum pridelovali IP rozsahu naprosto bez rozmyslu, a pak se muselo (nekdy opravdu pracne) precislovavat, aby se dal rozumne pouzit internet). Sam sio pamatuji na tuto situaci u meho byvaleho zamstnavtele, kde server v internetu mel IP z naseho "privatniho" rozsahu, a ja jsem se na nej musel diostavat z domova :( ).
Ahoj, nejak mi nabiha husi kuze z RIPE Czfree, kdyz sem zkousel konzultovat nejblizsiho experta z karlovejch varu, napsal mi pobavene, ze myslenka pekna, ale s czfree nikdy nemel a nema nic spolecneho )))) A email na netdava to ma byt vtip, co tam ma v profilu? ICQ neni? Takze se slusne ptam jako lampa, na koho se mam obratit, kdyz sem ze Strazi nad Ohri a okoli se zadosti o rozsah (2 - 3 C rozsahy by pro ty vesnice mely postacovat, kdyz bude za rozsahem jeste nejaky to volno, zlobit se nebudu), docela to specha. Kdyby se nikdo nenasel, tak si alokuju neco z volneho sam jako mnozi ostatni :P