Mám triviální otázku..čím přilepit chladič na ten RTL8186 chip..nikdy jsem to nedělal, takže to nevim
sekunďák asi nestačí..nebo jo? ..víc jak 100stupňů to snad nemá
Tak se mi podarilo pres bezdez dostat do nasi male prdelky(16 baracku) internet. Na strese je satelit motorola strilejic asi 5/6 kilometru na bezdez, Ovislink WL-5460 APPro54G jako AP(stal asi 2200), 2LAN port a WLAN je v moste pro zatim celkem 5 klientu, kteri bezi na Ovislink WL-5460(sada s 5m kabelem a panel antenou za asi 1700), provoz zatim asi 14 dni a naprosto bez problemu. jedna vec mi tam ale chybi a to je sledovani traffic dle IP nebo dle komentare(jmeno uzivatele) registrovane IP adresy na DHCP serveru. nemate nekdo zkusenost, nasel jsem pouze nejake navody v polstine. nejradeji bych pouzil schopnosti MRTG.
dYk
Caute k chzeni sem tu toho napsal hodne, kazdopadne zalezi na tom jak a kam to umistis, a jakej bootloader. Pokud jde o chladice tak sem doporucoav vykuchnutej Colermaster na chipset (sice vyssi cena ele eno nuno), uplne krasne se to prilepi a presne pasuje na RTL, a to tak ze jsme schopnej pripojit i jtag (bezetak je mi to ted fuk, pac flesku ma na irku venku do 2 minut a vracenou cca za 4 minuty :-P) Jinak jsme taky pouzival stary orezny chladice ze 486 presne na miru usmiknuty a zabrouseny ty jsme pridelal tak ze na RTL jsme nanes teplovodivou pastu (ne stribrnou to je desna sracka), prilozil jsme chldic nechal jsme to 24 hodin stat na "relaxacni folii" a pak jsme rohy maznul silikonem a drzi to a jede to jak namydelnej belsk. O takhle uprvenejch 5460 + APlite nevim !!!!
Umoznuje niečo take Aby adresa cez ktoru sa pripojuje Wlan bola ina ako adresy pre lan1 a lan2. Ide mi o to aby 5460 bolo pripojena cez wan s takouto ip 172.33.26.14 a pocitace pripojene do lan mali napr 192.168.1.15 a 16 ? Dasa to s tymto zariadenim ?
Spravca mi totiš prideli len jednu Ip a ja by som chcel napojit 2PCka