Hezký den. Mám AP trendnet tew 510 půl roku chodil dobře, ale poslednich 14 dní rapidně klesl dosah a citlivost. Uživatelé kteří před tím měli 27 RSSI najednou mají jen 10 RSSI a vzdálenější se ubec nepřipojí. Nevíte čím by to mohlo být? Anténu mám venkovní všesměrovou 8dB používám pásmo 2,4 GHz.
já sem eště zapoměl dodat, že soused je radioamatér a má anténu na pásmo 28MHz 7m od moji všesměrovky, před tím na ní vysílal CB 4W ale právě před těma 14 dny si koupil nový radio na amatérská pásma co umí 50W tak mám obavu jestli se mi na AP nenaindukovalo velký napětí.
Tak se mi zdá že to bude nakonec anténa. Vyhrabal sem ze skříně vlastnoručně dělanou anténu z kousků H1000, dal ji na konec kabelu a ejhle klient, který měl s kupovanou anténou 7 RSSI měl najednou 26 RSSI a pří skanování se dokonce objevilo i pár okolních AP. Takže kabel bude v pořádku, nebo alespoň není hlavní příčinou. Akorád že mi nejde do hlavy, jak se může profi anténa pokazit za půl roku provozu, ta dělaná tam vydržela 2 roky a je stále ok.