Rozrůstá se to. Objevují se příspěvky z mého blízkého okolí.
Moje pozice - stará dobrá Ruzyně roh ulic Lounská a Statenická. Orientační bod - základní škola Ruzyně, nebo bývalý hotel Tranzit - dnes Club Hotel Bohemia... nebo tak nějak (střídá majitele každou chvíli ;-) ).
Výhled ze střechy nic moc - jsme utopení pod oborou Hvězda. Později vyfotím panoramu.
Přesto orientačně (od severu po směru hodinových ručiček):
letiště Ruzyně, ZŠ Ruzyně, paneláky Dědina, dobrý výhled na Aritmu Vokovice, pak výškový dům u Leninovy Sorbony, na Petřiny nevidím, letohrádek Hvězda, pár domů na Bílé hoře u Hvězdy, směrem na jih celý kopec směrem na Bílou horu, vršek OBI v Ruzyni, část Jivin, věznice Ruzyně (využít ten vodojem uprosřed věznice by bylo terno) a radar u začátku letištní plochy....
Asi nejsnažší bude spojení přes Dědinu, nebo Vokovice.
Pokud bych zbudoval přípojný bod na střeše, pokrylo by se toho poměrně dost.
Investice, HW, zkušenosti nejsou problém. Pracuji jako admin ve více firmách.
Podivej se na strechu a jestli uvidis na sidlisti dedina ten rekonstruovanej malej 4 podlazni panelak co ma tedka tu bozi ruzovouckou barvicku tak mas vyhrano a moh by ses sosnout na nas
Bohužel směrem na Dědinu vidím vršky (poslední dvě patra) všech vysokých paneláků v ulici Ciolkovského nad krovem ZŠ Ruzyně. Nejlepší výhled je na ty dva paneláky přímo u Delty (vidím horních 8 pater). Bohužel, jseš zřejmě schován za nimi.
Až budu mít čas, ještě to prověřím.
Zkoumal jsem tvoje výhledy už dříve. Jsem ve směru "Sklady zelenina a Sidliste Repy". Jsem někde přesně uprostřed snímku DSCN0599.JPG, ale domnívám se, že pod hranou té střechy skladu. Jestli je to možné, zkus zoomem vyfotit detail. Třeba se najdu. Nebo se domluvíme a podíváme se dalekohledem od tebe.
Sehnal jsen jedno levné APčko. Navrhuji zřídit retranslaci tímto APčkem na rohu paneláku přímo u Delty tak, abychom na něj všichni v pohodě viděli. To APčko na to můžu obětovat, zkuste ale najít někoho, kdo bydlí ve vhodném bytě v paneláku u Delty (ten přímo u školy za Deltou - víc v kopci). Dotyčnému lze navrhnout, že bude mít za levný poplatek internet rovnou z APčka ;-)))
Hele chlape to nejde. Ty panelaky jsou statni a nikdo na strechu nesmi. Navic struktura site je uz dana a nebudeme ji menit. Videt na me budes, tak neni co resit.
Ano pochopil jsi to presne. Az na to, ze ten bod do Tele2 neni u poklopa, ale trochu jinde - budu tam mit Linux s rozchozenym QOS, ktery bude omezovat prichazejici rychlost na jejich dosavadnich 64 a to, co koupime sami.
Ahojte Ruzynaci, sem asi kilak od krizovatky Lounska X Statenicka a snad bude i viditelnost. Konkretne rodinej puldomek v Anhaltove 16. Jen si nejsem jistej jestli nebude vadit Belohorskej kopec s mohylou... tedka je tma jak v prdely tak to nemuzu ocihnout ale celkem v pohode vidim Dedinu, Ruzyn, letiste.... Pres leto se bohuzel nemuzu vjenovat CZfree ale v Zari to snad napravim. Co se tyka pokryti Ruzyne Dediny a prilehlych koncin tak by to bylo ode mne docela dobre i na zrizeni AP fotky skusim dovalit ale tedka o prazdninach sem u pocalu jen vyjimecne...
Pro všechny.
Můj výhled na cijoml, poklop i Rob Foxe je problematický. Podařilo se mi domluvi se známým, který bydlí o pěkný kosek výše. Výhled je skvělý (foto a panorama později). Umístění nového bodu - JAVA-II je v mapě na CZFree.Net . Navíc jsem zjistil, že je vidět až někam do Bohnic. Pokud se tam vybuduje bod, napojíme se na páteř CZFree.Net
>libox (jazz07)
Momentálně bylo s úspěchem provedeno měření DEU<->JH-JH. Zítra proběhne porada na napojení JH-JH na páteř CZFree.Net. Z bodu JAVA-II je vidět věžáky v bohnicích a dle výhledu z bodu JH-JH (vidí skvěle na vodojem v ruzyňské věznici a určitě na RobFox-e). Je v plánu prověřit spojení JH-JH<->JAVA-II. Pokud bude kladný výsledek, bude zbudováno AP v bodu JAVA-II, což pokryje značnou oblast Ruzyně, Liboce, Jivin a částěčně i Dědinu.
Realizaci vidím tak na září. Test trasy v srpnu.
Nejak nemuzu na mape najit RobFox-e, mozna se jenom blbe divam. Jestli se nepletu, tak ty nevidis na JaK, jv's ap, netdave-pet2 a mozna dalsi. Jak jsou na tom oni ? Aspon podle mapy to vypada ze jsem na vhodnem miste uprostred.