V odkazu od Merlina postrádám visuálně Ejtag konektor na té nové řadě typu J. Teda aspoň na horní straně PS. Takže bacha na laborace ... pak by flashování pomocí Jtagu mohlo být krapet složitější.
Dneska jsem otestoval preflash na WRT-311.
Postup jsem pouzil tento:
1. Odpoj AP od napájení.
2. Zmáčkni tlačítko reset vzdadu na AP a přitom AP připoj k napájení. (stále držet reset!!!) Pak ještě drž cca 10 sekund.
3. IP na tvém PC nastav 192.168.1.2 maska 255.255.255.0
4. Zadej příkaz: tftp -i 192.168.1.6 PUT 1.bin
5. Zadej příkaz: tftp -i 192.168.1.6 PUT 2.bin
8. Zadej příkaz: tftp -i 192.168.1.6 PUT 3.bin
9. Čekej než se AP restartuje (cca 50 sekund) Nevytahovat z napájení!!
10. Zařízení by mělo mít IP 192.168.1.254 což se dá ověřit příkazem: ping 192.168.1.254 - to je pravda, po preflashovani je vsak default po restartu drzenim RESET 192.168.1.1
11. Připoj se na webové rozhraní zařízení.
12. Nahraj konfigurační soubor config-1.5.x.dat v položce Správa -- Uložení / Obnovení konfigurace.
13. Hotovo. Nyní jen nastavit jak člověk potřebuje.
Diky luzarovi za napovedu, Apcko bezi jiz 8 hodin bez problemu.
hmm stává se... nahrával si dle mého návodu nebo podle toho co upravil soooc. Už si moc nepamatuju, ale zřejmě jsem měl nějaký důvod proč jsem mezi druhým a třetím souborem provedl restart.
Teď už k oživení asi bude třeba jtag, neboť to vypadá že je poškozena bootovací část fw. Ale můžeš na to nejprve kouknout přes sériák.
Taky bacha na různé verze FW! Novější pro wrt-311 jsou prý nějakým způsobem chráněné - nezkoušel jsem. Už jsem se tady o tom zmiňoval - na funkční verzi si teď nevzpomenu.
Jinak syntaxe -i je pro windowsácké tftp jedná se o volbu binárního přenosu.