Ahoj,
Bol som postaveny pred menšiu dilemu, budem staviať WiFi sieť pre našu školu, samozrejme je to b/g 2,4Ghz, teraz som v stadiu výberu AP, poziadavky su jasne - ma to byt Router, vediet bezpecnost minimalne WEP 128, najlepsie WPA, spolahlivy ! a na zaver to najhosrie - co najlacnejsi. Moje povodne odhady boli tieto AP
- TP-Link TL-WT542G (dost lacny, ma 2 WAN porty, vyzera pomerne v pohode, je to novinka)
- WA-2204 (tiez lacny, ale menej doverihodny ako ten TP-Link)
- WRT-414 router/ AP 54Mbps
- StraightCore WRT-312 (dost doverihodny, povodny tip)
dik zatim za help, ja som myslel ze uz bezmem ten TP-Link, je to novinka a ma podla specifiakcii mnoho moznosti prekracujucich ten WR312, a zaujimave pre mna su aj dva WAN porty....
tplink bych urcite nebral, nemas ozkousenej firmware a kecum na webu uz davno neverim.
Pokud chces zapojit a jet tak urcite WRT-312.
Pokud od toho chces vic, tak Linksys WRT54GL s OpenWRT (osobne doporucuju s xWrt web rozhranim), nastavis si tam vsechno mozny i nemozny, ale chce to znat lehce linux.
Jaký je předpokládaný počet uživatelů? V internetových kavárnách se kvůli výkonu docela často používá Z-com XG-3120, případně AG-3121 (novější a levnější, 2,4/5GHz nebo 2,4/2,4GHz, 802.3af PoE).
===================================
neni stejny. Od nejake revize presel Linksis na vxWorks a to linuxem preflashovat nejde. Verze GL obsahuje linuxovy firmware, ale sam o osbe moc neumi. Linksis primo pocita s tim ze si tam lidi sami fleshnou OpenWRT nebo jiny linux. Proto tu verzi GL vyrabi.
ten XG-3120 je sice pekny ale bohužial moc drahy, ešte zvážim ten WRT54GL, kedze tam mozem flashnut ten dobry firmware, este by ma zaujimalo kolko toho asi vydrzi, alebo ten StraightCore WRT-312 (tiez kolko toho vydzi)...
Ja jsem si z tady tech nejlevnejsich zarizeni docela oblibil Wline 3000g. Znamy si toto zarizeni velice chvalil, rikal ze je ma na nekolika AP a bez jedineho problemu. Pro takoveto vyuziti to vyzkousene nemam ale kolem 10 klientu by to melo byt v pohode
Wline3000? A myslis to vazne? My jeden koupili ke klientovi a sel pryc. Chtel jsem po nem routujiciho klienta. A ted pozor, mili wline umi s jednim firmwarem routovat ale neumi WEP a nebo umi WEP ale zase neumi routovat. Zkusenost tak mesic zpatky.