Tak se konečně objevil nový firm 1.5.7 RC5 je tam pevné přiřazení pro DHCP, i když je to zatim RC. Nelíbí se mi, že nejsou vidět po znovunačtení webu WRTu klienti, pouze po kliknutí na tlačítko=>špatně se to upravuje, což se mi nezdá, že by bylo v pořádku, ale aspoň něco a zdá se mi, že to přiřazování zatim příliš nefunguje, tak snad aspoň opravili jiné věci, díky Satco, doufám, že přibude i něco dalšího z plánu...
uz tu tady bylo jednou nekym jinym reportovany, ale dodam k tomu dalsi podrobnosti:
WRT-311, NAT, za natem jak normalni PC, tak notebook pres wifi (WPA2).
Po upgradu na novejsi firmware (vyzkouseno jak 1.5.5 tak i nejnovejsi 1.5.7.RC5) v kratkych intervalech dochazi k jakemusi vypadku natu ci jak to nazvat.
Pingnu vsude na lokalni strane, dostanu se v pohode i do administracniho rozhrani SC, ale nepingnu nikam za nat - ani na PC, ktere je take pripojene primo do SC. Vypadky maj ruznou dobu trvani - kratke cca 4-5sekund (ty bych bez nonstop pusteneho pingu ani neodhalil), az po dlouhe (kolem 30s - ty uz poznat jdou docela "neprijemne"). Buhuzel jsou i docela cetne (nekdy jednou za par hodin, ale obcas i nekolikrat do hodiny). Nejedna se o restart wrt - to uptime normalne ukazuje dal - i jde ve chvili vypadku delat s administraci.....
Na 1.5.4 se nic takoveho nedelo a po zpetnem downgrade opet nedeje (az na ty restarty jednou za tak 2-3dni) - kvuli tomu jsem taky zkousel zmenit firmware na novejsi.
Mam takovy problem - firmware WRT-311 mi zmenil MAC adresu wlanu na 19:14:0f:00:12:0a a od te doby se nepripojim s zadnym PC :( apcko vysila, ale proste jakykoli pc adapter odmitne se pripojit. V Network stumbleru se pise jako FAke AP. Nevite nekdo jak tu MAC adresu zmenit na normalni ? Dik