Dej tam kabel RF240, ma prijatelny utlum a je celkem ohebny + antenu ASD17. Kabel od svarecky typu H1000 nebo RLA10 je sice podle datasheetu pekny ale pri amaterske instalaci si kvuli pigtajlum a montazi konektoru zadelas na problemy vetsi. Nehlede na problematicke pripojeni k antene.
jako nejlepší řešení se mi zatím jeví plastová krabice přidělaná k anténě nebo na stožáru a pigtail 40 cm. napájení přes PoE. nemusíš se vosírat s kabelama a konektorama.
Dneska jsem objednal na inWIFI tři Ovislinky WLA-5000AP.K AP anténu panelovou 19dBi a ke klientům antény sektorové 10dBi(300 a 400m).U klienta(300m) kde řeším délku kabelu budou nakonec dva kabely o délce 2m každý a mezi nimi bleskojistka.Kabely jsou RF240(snadnější manipulace x větší útlum).Napájení bude POE.Útlum tedy dělá cca 5,5 dB.Příští týden zapojím a dám vědět jak to dopadlo.Doufám že antény budou OK, v nejhorším bych musel 10dB vyměnit za 17dB.
Trošku si nevím rady s napojením bleskojistky na půdě kde není zásuvka.Neřešil jste někdo podobný problém?
Já vím že to je docela nelogické.Ono ti dva klienti jsou prakticky zasebou.Ve vzdálenosti 300 metru je úhel nějakých 8 stupňů.Zapojit to jak říkáš samozřejmě je taky varianta.Myslím že by neměl být problém mít za Ovislinkem router a síť i když to zatím neplánuji.
Mám ještě další malou prosbu.Původně jsem měl v plánu AP pouřít jako AP a klienty,ale říkal jsem si že zkusím WDS.Popravdě by mi to helflo.Do jednoho AP chci přivest Internet a rozvest ho pomoci WDS přes AP2 k AP3 s tím že AP2 bude též online.To by WDS mělo zvládnout. Snažím se rozchodit WDS a ani dva AP se nepropojí,resp. MAC adresa se mi ukáže v Bridge Table,mám nastavený stejny kanál,stejnou másku,různá IP,různá SSID, blokování MAC adres kde adresa druhého AP je v povolených.MAC adresu mám samozřejmě také v Operational Mode kde je zanuté WDS na obou a zadaná MAC adresa.Nedopingnu se na druhý AP ani na PC za ním.
Poté co mi došli všechny díly a ja vše začal zapojovat,jsem zjistil že mi došly dva kabely,jak jsem chtěl.Jeden N-male - N-male a druhy N-male - RSMA.To proto abych mohl zapojit bleskojistku.Jenomže kabel N-male - N-male je Belden H155.Hned jak jsem si toho všiml,jsem volal do InWIFI, kde jsem byl ujištěn,že si lidé kteří montují WIFI zcela běžně berou tento kabel na 5Ghz.Po tom co čtu tady mě to docela pobavilo.Bohužel jsem to nemohl vyzkoušet na místě jelikož mi poslali špatnou bleskojistku(na faktuře 5Ghz Bleskojistka,ale v krabici 2,4Ghz bleskojistka- tu mi samozřejmě vymění,ale bohužel poštovné na moje náklady).Zajímal by mě Váš názor co se týká tohoto kabelu, zda-li ho raději vrátit a sehnat jinde RF240.Kabel má délku 2m, kabel N-male - RSMA má délku 3m.
A taky sem se musel trochu smát když jsem viděl tu anténu.Můžu se zeptat jestli nenakupuješ někde v Tišnově nebo jenom na netu?Jsem taky kousek od Tišnova.Díky